29-vuotias kolumbialainen pelintekijä James Rodríguez on saanut taas uraansa raiteilleen vaikean viime vuoden jälkeen. Vaikka loukkaantumiset ovatkin Jamesta vähän vaivanneet, on hän silti tehnyt Valioliigan Evertonille kaikissa kilpailuissa tällä kaudella viisi maalia 21 ottelussa. Maalisyöttöjä on lisäksi kahdeksan.

Viime kaudella Rodríguez pelasi Real Madridissa vain 14 ottelua (1 maali, 2 maalisyöttöä), joista ainoastaan kahdessa täydet minuutit. Kevään koronatauon jälkeen Zinédine Zidane luotti häneen vain yhdessä ottelussa, vaikka James oli koko ajan terve. Niinpä Real Madrid päästikin Jamesin siirtymään Evertoniin – mediatietojen mukaan tiettävästi ilmaiseksi.

Kaudet 2017-2018 ja 2018-2019 James oli pelannut lainalla Bayern Münchenissä. Torstaina hän paljasti ESPN:lle antamassaan haastattelussa, että hän oli kesällä 2019 erittäin lähellä siirtoa Atlético Madridiin. Real Madrid ei kuitenkaan siirtoon suostunut, vaan piti pelaajastaan kiinni, vaikka rooli viime kaudella pieneksi lopulta jäikin.

– Pelasin viime vuonna Real Madridissa vain vähän. Kun päätin lähteä Bayern Münchenistä, olin jo käytännössä sopinut siirrosta toisen seuran kanssa. Tuo seura oli Atlético Madrid, James kertoi.

– Real Madrid ei halunnut päästää minua lähtemään. Keskustelin ”CholoSimeonen kanssa. Hän sanoi minulle, että olin supertärkeä pelaaja ja että voisin pelata hänen joukkueessaan. Sitä, miksi (Real Madridin puheenjohtaja) Florentino Pérez ei päästänyt minua lähtemään, täytyy kysyä häneltä. Näistä asioista minä en tiedä.

Vaikka vammat ovatkin kiusanneet, on James ollut palaamassa Evertonissa taas omalle tasolleen. Viime kautta hän ei muistele hyvällä.

[readmore from=Rodriguez-James]

– Tiesin, etten tulisi juuri pelaamaan Zidanen joukkueessa. Se ei ollut hyvä vuosi. Nyt, kun olen Evertonissa, haluan osoittaa olevani entiselläni, James totesi.

Avaintekijäksi Everton-siirtoonsa kolumbialainen kertoi tutun valmentajan Carlo Ancelottin.

– Jos Carlo ei olisi ollut täällä, en olisi siirtynyt tänne. Sanon sen koko sydämestäni. Carlo oli minulle hyvä sekä Real Madridissa että Bayernissa.

Lähde: AS