Real Madrid harkitsee tiettävästi oikeustoimia espanjalaista urheilulääkäriä Eufemiano Fuentesia kohtaan. Näin kertoi maanantaina toimittaja Josep Pedrerol ohjelmassaan Jugones.

Useista doping-rikkomuksista epäilty Fuentes antoi sunnuntaina TV-haastattelun La Sexta -kanavan toimittaja Jordi Évolelle. Évole kysyi Fuentesilta muun muassa siitä, oliko hän antanut neuvontaa espanjalaisten jalkapalloseurojen valmentajille.

Fuentesin palveluksia arvellaan käyttäneen taannoin useiden jalkapalloseurojen, muun muassa Valencian, Real Madridin, Barcelonan ja Real Sociedadin. Kun Évole tiedusteli, oliko hän mahdollisesti neuvonut Valencian valmentajia, oli vastaus jyrkkä ja napakka ”en”.

Kun hän kysyi samaa Real Madridiin liittyen, pysyi Évole monen sekunnin ajan vaiti, kunnes lopulta vastasi: ”En aio vastata tuohon kysymykseen”. Sen jälkeen hän pyysi saada vettä, ja jatkoi haastattelua. Vähäsanainen, mutta suurieleinen vastaus – kuin parhaasta TV-draamasta.

Lo de Évole

@LoDeEvole
La pregunta es clara:
¿Asesoró usted al Real Madrid?

La respuesta, sacaría un 10 en algún ejercicio de acrobacia.
#LoDeEufemiano

Fuentes myönsi haastattelussa liikkuneensa ”harmaalla alueella”, mutta kun tietyt metodit tai aineet kiellettiin, etsi hän uusia. Tuomioita hän ei ole koskaan saanut, mutta ei myöskään janoa uusia syytteitä.

– Pelkään, että minua kohtaan aloitetaan uusia prosesseja, jos puhun asioista suoraan, Fuentes totesi.

Fuentesin tiedetään työskennelleen muun muassa espanjalaisten kilpapyöräilijöiden sekä kestävyysjuoksija Fermín Cachon kanssa. Cacho voitti olympiakultaa Barcelonan vuoden 1992 kesäolympialaisissa. Virallisesti Fuentes on työskennellyt vain kolmessa jalkapalloseurassa: UD Las Palmasissa, Universidad de Las Palmasissa ja Elchessä.

– Virallisesti en tehnyt töitä muille seuroille, mutta joskua minua pyydettiin neuvomaan valmentajia ja lääkäreitä seuraamaan ja auttamaan pelaajien toipumisessa.

Fuentes myönsi, että hän olisi halunnut työskennellä myös Barcelonan kanssa, mutta tämä ei kuitenkaan toteutunut, vaikka seuran kanssa olikin ”muutamia yhteydenottoja”. Real Madridin kanssa toiminta oli kuitenkin läheisempää.

– En ollut Real Sociedadin lääkäri, mutta neuvoin heitä tietyllä tavalla. En antanut neuvojani Valencian lääkäreille. Todistin oikeudessa, etten avustanut Real Madridin lääkäreitä, mutta nyt en aio vastata kysymykseen. Pysyn vaiti tai sanon ei, valitse vastauksesi niistä, Fuentes totesi arvoituksellisesti.

[readmore from=Doping]

Fuentes piti haastattelussa tiukasti kiinni ”ammattisalaisuuksista”, mutta antoi ymmärtää, että hän tietää hyvin, mitä kulissien aikana on tapahtunut. Lääkäri kertoi, että jos hän avautuisi Barcelonan vuoden 1992 olympialaisia koskeneista tapahtumista, ”mitaleja jaettaisiin uudelleen”.

Fuentesin voi sanoa tehneen haastattelussa useita paljastuksia dopingin käytöstä espanjalaisessa huippu-urheilussa sekä omasta roolistaan lääkärinä, mutta koska hän ei puhunut kovinkaan paljon nimistä, herätti haastattelu varmasti aivan yhtä paljon myös uusia kysymyksiä.

Lähde: Marca