Eden Hazard on pelaaja, jonka taitotasoa ei kukaan ole epäillyt. Belgialainen oli vuosikausia Valioliigan parhaimmistoa Chelseassa, ja hän on kuulunut myös pitkään Belgian maajoukkueen kantaviin voimiin.

Real Madridiin nyt 30-vuotias Hazard siirtyi kesällä 2019. Toistaiseksi loisto Los Blancosissa on ollut kaukana, sillä Hazard on pelannut Real Madridissa vasta 36 ottelua, joissa maaleja on syntynyt neljä ja maalisyöttöjä seitsemän. Tänä aikana Hazard on kärsinyt peräti 11 vammaa tai muuta terveydellistä huolta, ja ollut sivussa jo yli 50 ottelusta.

Hazardin entinen pelikaveri John Obi Mikel antoi pitkän haastattelun The Athleticille. Hän puhui jutussa muun muassa pelaajien vallasta seuroissa, valmentaja José Mourinhosta, sekä Eden Hazardista. Mikel ylisti tuttuun tapaan Hazardin taitotasoa, mutta antoi myös miehestä vähemmän mairittelevan lausunnon. Hazard oli nimittäin hänen mukaansa Chelseassa erittäin laiska harjoittelija.

– Olen aina sanonut, että yksi lahjakkaimmasta pelaajista oli Eden Hazard. Hänellä oli kaikkea: vauhtia, voimaa, taitoa ja tekniikkaa, Mikel kehui.

– Hän oli aivan Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon takana, mutta vain, jos hän halusi olla. Niin hyvä hän oli. Hän sanoi sen joskus itsekin: ”Jos haluan olla yhtä hyvä, voin olla yhtä hyvä. En yhtä hyvä kuin Messi, koska hän on eri planeetalta, mutta luulen voivani olla ehkä jopa Cristiano Ronaldoa parempi.”

– Nuo sanat tulivat hänen suustaan, mutta hän ei ole erityisen sitoutunut peliin. Hän ei harjoittele hyvin. Hän on huonoin treenaaja, jonka kanssa olen pelannut.

Mikelin mukaan Hazard sai paljon anteeksi pelkän lahjakkuutensa ansiosta. Vaikkei harjoittelu aina maistunutkaan, hän ratkaisi silti pelejä.

– Miksi hän oli niin huono? Voi luoja! Eden, Eden, Eden…. aaahhhh.

– Koska hän oli niin hyvä, kukaan ei sanonut mitään. Hän saattoi voittaa meille pelin lauantaina, ja tulla valituksi ottelun parhaaksi. Maanantaina ja tiistaina hän oli kuitenkin harjoituksissa aivan kuin ei edes olisi paikalla.

[readmore from=Hazard-Eden]

– Hän vain seisoskeli ja käveli ympäriinsä. Kaikki muut potkivat tosiaan nilkoille ja karjuivat treenihöntsässä, mutta Eden ei tehnyt mitään sellaista. Kentällä kuitenkin näki, kuinka hyvä hän on. Ei ole reilua, että joillain on niin paljon lahjoja, Mikel heitti.

Nigerialainen Mikel edusti Chelseaa vuosina 2006-2017. Tätä nykyä 33-vuotias keskikenttäpelaaja pelaa Englannin Mestaruussarjaa Stoken riveissä.