Espanjan MM-karsintastartti ei mennyt nappiin, kun se jäi kotikentällään Granadassa pelatussa ottelussa 1-1-tasapeliin Kreikan kanssa. Tilastojen valossa peli oli täydellistä Espanjan hallintaa: pallonhallinta 77-23, maalintekoyritykset 9-1 ja syötöt 943-216. Vaan kuten tunnettua, maalit ratkaisevat.

Pettymys tulokseen oli suuri, vaikka Espanjassa tiedettiinkin, että vastustajan lähestymistapa otteluun tulee olemaan on hyvin puolustusvoittoinen.

– Tiesimme, millaista peliä he halusivat pelata. Vaikeuksia voi aiheuttaa mikä tahansa joukkue, joka osaa puolustaa hyvin. Meidän täytyy ottaa tästä mukaan positiiviset jutut kehittyäksemme. Tämä ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen tällainen peli. (Seuraava vastustaja) Georgia pelaa samanlaisella tavalla. Vaikeisiin hetkiin täytyy tottua, Espanjan avausmaalin tehnyt Álvaro Morata kommentoi.

Vieläkin myrtyneempi oli Kreikan maaliin johtaneen rangaistuspotkun aiheuttanut Iñigo Martínez. Rankkari oli ensimmäinen Espanjaa vastaan kotikentällä MM-karsinnoissa tuomittu pilkku koskaan.

– Tietysti olen vihainen. Se oli ratkaiseva pelitilanne, joka kävi kalliiksi. Tasapeli ei maistu juuri miltään, Martínez sanoi.

– VAR:in kanssa asia olisi ollut toisin. Se oli kamppailu pallosta, ja osuin palloon. En voinut jarruttaa. Vedin jalkani pois, jotten vahingoittaisi häntä. Vastustaja oli fiksu jäädessään makaamaan maahan. Outoa oli, että rankkari vihellettiin kuuden sekunnin miettimisen jälkeen. Se oli pelin avaintilanne.

AS:n erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde González oli aivan toista mieltä Martínezin kanssa. Hänestä rankkari oli itsestäänselvä tuomio, ja lisäksi espanjalainen oli pitänyt ajaa ulos. Peliä oli tuolloin pelattu 55 minuuttia, joten Espanjalle tuomio olisi tuottanut pahoja hankaluuksia.

– Rankkari ja punainen kortti. Hän tuli jalka edellä polvea vastaan. En ymmärrä, miksei sitä vihelletty välittömästi. Kun tulee tilanteeseen jalka korkealla, ottaa tarpeettoman riskin. Se oli erittäin selvä ulosajon paikka, Iturralde totesi.

Tuohtumuksensa voitotta jäämiseen ilmaisi medialle myös päävalmentaja Luis Enrique.

– En pidä tuloksesta alkuunkaan, emmekä olleet inspiroituneita. Pelin rytmistä pidin. Kun panimme Kreikan alakynteen, emme kuitenkaan onnistuneet maalintekotilanteissa emmekä voineet ratkaista ottelua selvästi eduksemme, Luis Enriquen TVE:lle antama analyysi kuului.

– Vaarallisia maalipaikkoja emme saaneet luotua. Pakotimme pallonhallinnalla vastustajan alueelleen, mutta tarvitsimme viimeisen silauksen. Emme luoneet tarvittavaa määrää maalipaikkoja. Muistan kolme tilannetta, mutta muissa olimme epätarkkoja. Vastustaja puolusti hyvin sinnikkäästi.

– Pelasimme alle oman tasomme. Kun pidämme palloa vastustajan kenttäalueella, meidän tehtävämme on luoda enemmän paikkoja. Joukkueeni fyysinen taso oli korkea, ja prässimme pallonmenetysten jälkeen oli yksi parhaista koskaan. Kierrätimme palloa hyvin, täytimme tiloja ja prässi toimi. Meiltä puuttui huolellisuus kentän viimeisellä kolmanneksella.

Kreikan päävalmentaja John Van’t Schip oli luonnollisesti aivan eri fiiliksissä ottelun päätyttyä.

[readmore from=Espanja]

– Tasapelin saaminen oli vaikeaa, mutta puolustimme hyvin. Tämä tulos auttaa meitä kasvamaan joukkueena.

– Meidän oli pakko keskittyä puolustukseen, koska pidämme Espanjaa yhtenä maailman kolmen parhaasta joukkueesta. Tämä on mahtava tulos Kreikalle.

– Lohko on vaikea, mutta aloitimme hyvin tasapelillä Espanjaa vastaan. Nyt meidän täytyy onnistua hyvin muita hyviä joukkueita – Georgiaa, Kosovoa ja Ruotsia vastaan, Van’t Schip totesi.

Lähde: AS

Kaikki MM-karsintaottelut katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa sekä tärkeimmät ottelut V Sport -kanavilla.