Barcelonan laitapuolustaja Sergiño Dest on pelaamassa yhtä uransa parhaista viikoista. Sunnuntaina oikean wing-backin paikalla pelannut Dest teki kaksi maalia, kun Barcelona rökitti Real Sociedadia pahemman kerran. Kyseessä oli ensimmäinen yhdysvaltalaispelaajan kahden maalin ottelu La Ligassa, ja ylipäätään Destin ensimmäiset liigamaalit Espanjassa. Hänestä tuli siten vasta kolmas yhdysvaltalainen maalintekijä La Ligassa.

Torstaina Destin hyvä vire jatkui. Nyt hän pelasi vasempana laitapuolustajana USA:n maajoukkueen harjoitusottelussa Jamaikaa vastaan. 20-vuotias Dest teki näyttävällä kaukolaukauksella ottelun avausmaalin, kun USA kellisti Reggae Boyzin maalein 4-1. Syöttömerkinnän maaliin sai Valencian 18-vuotias Yunus Musah, jolle ottelu debyytti A-maajoukkueessa.

U.S. Soccer Men's National Team

@USMNT
TAKE A BOW, SERGIÑO DEST!

The #USMNT defender cuts inside and fires home a ROCKET for his first international goal! 🚀🇺🇸

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Dest kuvaili osumaansa pelin jälkeisessä haastattelussa ”FIFA-maaliksi”. Hän tuuletti maaliaan osoittamalla rannettaan, kuin kelloaan. Siihen hän kertoi selitykseksi sen, että ”USA:n aika on tullut”, joukkueen nuoruuteen viitaten. Tuuletuksesta oli sovittu etukäteen Chelsean Christian Pulisicin kanssa.

U.S. Soccer Men's National Team

@USMNT
"That's a FIFA goal!" 🎮

@sergino_dest on his goal-scoring premonition and the meaning behind his celebration.

#TheFutureisUS 🇺🇸

Kuudetta A-maaotteluaan pelannut Dest lienee tässä hyvinkin oikeilla jäljillä. FIFA-rankingissa sijalla 22 olevalla USA:lla on rakenteilla erittäin potentiaalinen joukkue. Voi olla, että Qatarissa ensi vuonna pelattava MM-turnaus tulee vielä liian aikaisin, mutta vuoden 2026 MM-kotikisoissa moni Yhdysvaltain nouseva tähti alkaa olla parhaassa peli-iässä.

Erittäin lupaavia pelaajia Yhdysvalloilla löytyy monelle eri pelipaikalle. Maalia vartioi Manchester Cityn listoilla oleva Zack Steffen, 25. Puolustuksen timantteja ovat 20-vuotiaan Destin lisäksi muun muassa Hoffenheimin Chris Richards, 20 ja AS Roman Bryan Reynolds, 19.

[readmore from=Dest-Sergino]

Keskikentältä löytyvät 18-vuotiaan Yunus Musahin lisäksi muun muassa Juventuksen Weston McKennie ja RB Leipzigin Tyler Adams, molemmat 22. Hyökkäyksessä lupauksia on jonoksi asti: kovimmat odotukset kohdistuvat ainakin 22-vuotiaaseen Pulisiciin, Borussia Dortmundin Giovani Reynaan, 18, Werder Bremenin Josh Sargentiin, 21, Lillen Timothy Weahiin, 21 ja Barcelonan Konrad de la Fuenteen, 19.

Ei mikään ihme, että erittäin monet lupaavat kahden passin pelaajat ovat valinneet edustusjoukkueekseen USA:n maajoukkueen, sillä potentiaali on kova MM-kotikisojen lähestyessä. Näin myös Dest, joka olisi saanut pelata myös Hollannin väreissä.