52-vuotias Didier Deschamps on valmentanut Ranskan A-maajoukkuetta jo vuodesta 2012 lähtien. Kahdessa edellisessä arvokisafinaalissa Ranska on pelannut loppuottelussa, ja kesällä Deschampsilla on edessään neljäs arvoturnaus valmentajana. Ensi vuoden päätteeksi odottaa mahdollisesti viides ja viimeinen, jos Ranska selviytyy Qatarin MM-turnaukseen karsintalohkosta, jossa pelaa muun muassa Suomi.

Deschampsin sopimus ulottuu juurikin noihin vuoden 2022 MM-kisoihin. Sen jälkeen hänen aikansa toimessa päättynee, kymmenen palvelusvuoden jälkeen. Deschampsilta kysyttiin Ranskan maajoukkueen lehdistötilaisuudessa hänen omasta tulevaisuudestaan, sekä siitä, voisiko Real Madridin nykyinen valmentaja Zinédine Zidane olla kenties hänen seuraajansa. Vastaus kuului näin:

– Hänen menestyksensä valmentajana on antanut hänelle runsaasti uskottavuutta vaihtopenkillä. Hänellä oli jo legitimiteettiä, mutta nyt hänellä on uskottavuuttakin. On todennäköistä, että hän voi seurata minua jonain päivänä Ranskan maajoukkuevalmentajana.

Zidanella on Real Madridin kanssa kesään 2022 ulottuva sopimus. Telefootin mukaan Zidanen aikomus onkin valmentaa Los Blancosia vielä vuosi. Sen jälkeen hän olisi valmis astumaan Ranskan maajoukkueeseen. Zidane on ilmaissut aiemminkin kiinnostuksensa tehtävään, joten kenties vuoden 2022 MM-karsintojen tai -kisojen jälkeen tulee hänen vuoronsa Les Bleusissa.

Lähde: AS