Barcelona halusi hankkia Neymarin takaisin seuraan kesällä 2019.

Barcelona neuvotteli pitkään PSG:n kanssa, mutta pariisilaisseura ei luonnollisesti halunnut luopua tähdestään halvalla ja piti pintansa. Neymar jäi PSG:hen ja on tiettävästi allekirjoittamassa pian seuran kanssa jatkosopimuksen.

Englantilaislehti Telegraph haastatteli Éric Abidalia. Abidal työskenteli Barcelonan urheilutoimenjohtajana, kun seura yritti hankkia Neymarin takaisin Kataloniaan.

Abidalin mukaan Antoine Griezmannin hankinta esti Neymarin paluun Barcelonaan. Barcelona hankki Griezmannin Atléticosta 120 miljoonalla eurolla kesällä 2019. Abidalin mukaan Barcelonan silloinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu teki päätöksen Griezmannin hankkimisesta.

– Kymmenen päivää ennen siirtoikkunan päättymistä matkustin Pariisiin puhumaan Leonardon (PSG:n urheilutoimenjohtaja) kanssa. Jos emme olisi hankkineet Griezmannia, olisimme voineet satavarmasti hankkia Neymarin. Tarvitsimme hyökkääjää ja Neymar oli Barcelonassa uskomattoman hyvä.

– Kyse ei ole siitä, kumpi pelaaja on parempi, mutta mielestäni tarvitsimme Neymarin pelipaikalle uuden pelaajan. Joukkue tarvitsi puhdasta laitahyökkääjää. Puheenjohtaja päätti hankkia Griezmannin.

– Yksi mainituista syistä sille, miksemme olisi voineet hankkia Neymaria oli se, että hänellä ja seuralla oli oikeusjuttu kesken. Minulle sanottiin, että se oli laitettava jäihin, jotta Neymar olisi voinut palata. Se ei ollut minun ongelma, koska en ollut seurassa, kun se laitettiin vireille. Mielestäni olisimme voineet hankkia Neymarin, mutta niin ei lopulta tapahtunutkaan.