Ernesto Valverde sai potkut Barcelonan peräsimestä tammikuussa 2020, kun seura oli hävinnyt Atléticolle Supercopan välierissä.

Barcelona korvasi Valverden Quique Setiénillä. Setiénin pesti kesti kahdeksan kuukautta ja se päättyi elokuussa potkuihin Bayern Münchenille kärsityn 2-8 -tappion jälkeen.

Englantilaislehti Telegraph haastatteli Barcelonan silloista urheilutoimenjohtajaa Éric Abidalia.

Abidal paljasti halunneensa antaa Valverdelle potkut jo vuotta aiemmin, mutta silloinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu päätti tehdä luotsin kanssa jatkosopimuksen.

– Joulukuussa 2018 ehdotin seurajohdolle Valverden vaihtamista toiseen valmentajaan. Sanoin puheenjohtajalle, että se on tehtävä välittömästi. Hän vastasi minulle, ettei se ole helppoa. Muutamaa kuukautta myöhemmin Bartomeu päätti tehdä Valverden kanssa jatkosopimuksen. Olin ehdottanut juuri päinvastaista ratkaisua.

Abidalin mukaan Mauricio Pochettino oli hänen selvä ykkösvaihtoehto Valverden korvaajaksi.

– Luonnollisesti hyväksyin päätöksen ja annoin kaiken mahdollisen tuen Valverdelle, mutta se oli hieman kummallinen tilanne minulle. Kun annoimme potkut Valverdelle, listallani oli Pochettinon, Setiénin, Massimiliano Allegrin ja Xavi Hernándezin nimet. Pochettino oli ykkösvaihtoehtoni.

– Keskustelin Pochettinon kanssa. En ollut ainoa seurajohdon jäsen, joka keskusteli hänen kanssaan. Sanoin seurajohdolle, että minun on tuotava Barcelonaan paras mahdollinen vapaana oleva valmentaja. Halusin parhaan vaihtoehdon ja mielestäni hänen pelitapansa sopi hyvin Barcelonaan. Pochettino eteni Tottenhamin kanssa Mestarien liigan finaaliin ja sitä on kunnioitettava.

– Hänellä on hyvä pelifilosofia ja pelaajat kunnioittavat häntä. Lisäksi hän olisi ollut meille paras vaihtoehto.

Pochettino siirtyi PSG:n peräsimeen vuodenvaihteessa ja pudotti Barcelonan hiljattain Mestarien liigasta.