Useat eurooppalaiset suurseurat ovat tiettävästi suunnitelleet keskenään Superliigaa.

Superliiga olisi suljettu sarja ja siihen osallistuisi vain Euroopan kärkijoukkueet. Yksi suurimmista Superliigan puolestapuhujista on Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli.

Lisäksi Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez on antanut Superliigaa puoltavia kommentteja.

Barcelonan entinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu sen sijaan tiedotti syksyllä ennen eroaan, että seura oli hyväksynyt Superliiga-tarjouksen ja osallistuu sarjaan, jos sellainen lopulta järjestetään.

Espanjan A-maajoukkueen peräsimessä maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden voittanut Vicente del Bosque ei pidä Superliiga-ideasta. Del Bosque muistetaan myös Real Madridin entisenä päävalmentajana.

– Jalkapalloa ajatellen on hyvin tärkeää, että seurat pelaavat edelleen omissa sarjoissaan. En tiedä, onko eurokilpailuja muutettava vai ei. Sitä pitää kysyä UEFA:lta, mutta mielestäni nykyiset kilpailut ovat tarpeeksi hyviä.

– Mielestäni ottelumääriä ei pitäisi suinkaan lisätä. Joukkueet pelaavat jo nyt valtavan määrän otteluita ja meidän on oltava varuillamme sen kanssa. Mielestäni asiat ovat nyt hyvin. En todellakaan pidä Superliiga-ajatuksesta. Se olisi suljettu sarja, josta ei voisi pudota tai nousta mukaan. En tykkäisi olla mukana sellaisessa kilpailussa, johon sinut on kutsuttu vain varojesi ja historiasi vuoksi.

Lähde: AS