Sevillan derby tunnetaan yhtenä Espanjan ehdottomasti kiivaimmista ja tärkeimmistä paikallisotteluista, ja koko Euroopan mittapuulla se on ansainnut klassikon asemansa. Sunnuntaina edessä oli juhlaottelu, sillä ohjelmassa ollut Sevilla-Real Betis oli kaikkiaan tasan sadas joukkueiden välinen kohtaaminen La Ligassa.

100 - @SevillaFC_ENG and @RealBetis_en will play the 100th Sevillian derby in @LaLigaEN; Sevilla have won 46 of the previous 99 and Real Betis 30, in addition to 23 draws. They have only met once previously on matchday 27, a 1-1 with Sevilla at home in March 1961. Rivalry.

Panokset olivat suuret siksikin, että neljän ottelun voittoputkessa kiitänyt Real Betis on ollut yksi La Ligan tämän kalenterivuoden hyvävireisimpiä joukkueita, ja se ajoi ahnaasti takaa Sevillaa, joka piti hallussaan Mestarien liigaan oikeuttavaa neljättä sijaa. Joukkueiden välissä oli ennen tätä iltaa kuusi sarjapistettä. Pelistä odotettiin tasaista ja jännittävää, mutta vahinko vain, että tunnetusta syystä tämäkin peli pelattiin ilman katsojia.

Ottelussa nähtiin lopulta vain yksi hyväksytty maali. Se syntyi 27. minuutilla nopeasta Sevillan vastahyökkäyksestä. Jesús Navas tarjoili Youssef En Nesyrille tarkan pystysyötön, marokkolainen kiersi vastaan tulleen maalivahti Joel Roblesin ja sijoitti pienestä kulmasta pallon maaliin.

18 - @ennesyri9 has scored 18 goals in his 44 games for @SevillaFC_ENG in #LaLiga, the same as in his 87 games for Málaga (5) and Leganés (13). Pillar.

Real Betisin paras maalipaikka nähtiin jo ennen avausosumaa, kun Borja Iglesias laukoi tulisesti. Sevillan maalivahti Bono sylki pallon eteensä, ja kaatoi paluupalloa tavoitelleen Betis-pelaajan. Tuomari kuitenkin näki Bonon osuneen palloon ensin, eikä rankkaria tuomittu.

64. minuutilla tehtiin tuplana Sevillan derbyjen historiaa, kun 39-vuotias Joaquín vaihdettiin kentälle. 24. derbyään pelannut Joaquín nousi 74-vuotiaan Betis-ikonin José Ramón Esnaolan rinnalle eniten Sevillan paikallisotteluita pelanneeksi pelaajaksi. Samalla hänestä tuli myös kaikkien aikojen vanhin Sevillan derbyissä pelannut pelaaja.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Joaquín sustituye a Aitor Ruibal e iguala a Esnaola.

Esnaola (38 años y 235 días en 1985)

Vajaat kymmenen minuuttia vaihtonsa jälkeen Joaquín puski pallon tolppien väliin, mutta osuma kuitenkin hylättiin aivan oikein paitsiona.

Varsinaisen peliajan viimeisellä viisiminuuttisella Sevilla oli lähellä hölmöillä pallon omaan maaliin, kun Karim Rekik potkaisi pallon maassa maanneen Borja Iglesiasin jalkoihin. Siitä peliväline pyöri kohti Sevillan maalia, mutta Diego Carlos pelasti pelikaverinsa ja siivosi pallon väljemmille vesille.

[readmore from=Sevilla]

Lisäaikaa ottelussa pelattiin reilut kolme minuuttia, eikä Betisin tasoitus jäänyt kauas. Nabil Fekir viritteli ja haki jalkansa vapaaksi, ja laukoi tulisesti 20 metristä. Laukaus meni kuitenkin ehkä reilun metrin verran maalin ohi.

Sevilla otti 1-0-voittonsa myötä entistä tukevamman otteen paikasta Mestarien liigaan ensi kaudeksikin. Sevillan etumatka viidentenä olevaan Real Sociedadiin on nyt kuusi pistettä, vaikka La Real on pelannut ottelun enemmän. Betis jäi naapuristaan yhdeksän pisteen päähän, ja on kuudentena, tiukasti taistelussa Eurooppa-liigan paikoista.