Kuten perjantaina ennakoimme, on 51-vuotias Germán ”Mono” Burgos saanut ensimmäisen päävalmentajapestinsä kotimaastaan Argentiinasta. Burgos aloittaa työt Argentiinan pääsarjaseura Newell’s Old Boysin valmentajana ensi tiistaina.

Newell’s Old Boys

@Newells
Germán Burgos es el nuevo entrenador de #Newells

El Mono asumirá este martes al frente del plantel rojinegro. ¡Bienvenido! 🔴⚫️

📝 bit.ly/BurgosNOB

Newell’s Old Boys tunnetaan Lionel Messin rakkaana kasvattajaseurana, ja ainoana seurana, jota Messi on toistaiseksi Barcelonan ohella edustanut. Newell’s Old Boysista on todettu seurassa olevan ovien aina avoinna Messin paluulle.

Mono Burgos on etsinyt ensimmäistä päävalmentajan paikkaansa ahkerasti viime kesästä lähtien. Hän toimi peräti yhdeksän vuoden ajan vuosina 2011-2020 Diego Simeonen apulaisvalmentajana Atlético Madridissa. Simeonen ja Burgosin yhteistyötä pidettiin hyvin saumattomana, ja sanonta ”päävalmentajan oikea käsi” sopii Burgosiin erinomaisesti.

Mono Burgos päätti lähteä Atléticosta oma-aloitteisesti halutessaan käynnistää pääsarjauraansa. Hänen pyrkimyksensä oli löytää työpaikka Espanjasta, mutta lopulta tie veikin synnyinmaa Argentiinaan.

[readmore from=Burgos-Mono]

Burgosn sopimus ulottuu vuoden 2021 loppuun, mutta siinä on optio jatkovuodesta.

Pelaajauransa Burgos teki maalivahtina. Hän pelasi Argentiinassa Ferro Carril Oesten ja River Platen joukkueissa, sekä Espanjassa Mallorcassa ja Atlético Madridissa. Lisäksi Burgos pelasi Argentiinan A-maajoukkueessa 35 ottelua, toimien myös maajoukkueen kakkosvahtina vuosien 1998 ja 2002 MM-kisajoukkueissa.