28-vuotias Gerard Moreno on ollut yksi La Ligan kauden ehdottomasti suurimmista onnistujista. Villarrealin hyökkääjän vire on ollut koko kauden ajan hyvä, mutta varsinkin vuodenvaihteen jälkeen Moreno on ollut lennossa. Hän on pelannut vuonna 2021 kahdeksan La Liga -ottelua ja kolme europeliä, ja on jäänyt näissä ilman maali- tai syöttömerkintää vain kerran – 0-2-tappiossa Atlético Madridia vastaan.

Tällä viikolla Moreno jäi maaleitta, mutta eipä se mitään, kun miehen tilille kirjattiin hurjat viisi maalisyöttöä. Moreno syötti Villarrealin molemmat maalit torstaisessa Eurooppa-liigan voitossa Kiovan Dynamosta (2-0), ja sama oli sävel myös sunnuntaina, kun Eibar kaatui vieraissa 1-3.

Aiemmin Moreno ei ollut uransa aikana syöttänyt edes kahta maalia samassa La Liga -ottelussa, mutta tänään maalisyöttöjä tuli kolme. Yksikään toinen La Liga -pelaaja ei ole pystynyt tällä kaudella kolmeen maalisyöttöön yhdessä pelissä.

Morenon kokonaissaldo tältä kaudelta on nyt 17 tehtyä maalia ja 10 maalisyöttöä. Pelejä on pelattuna 29.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Gerard Moreno es el primer jugador con 3 asistencias en un partido de esta Liga.

Un jugador del Villarreal no daba 3 asistencias en un un partido de Primera desde la temporada 2003-04: Víctor en el Betis-Villarreal.

Pedro Martin

@pedritonumeros
1-3 Éibar-Villarreal Minuto 87. Otra asistencia de Gerard Moreno, ahora para que marque Alfonso Pedraza en un contragolpe.

Gerard Moreno llega a dobles dígitos con el Villarreal en esta temporada:
17 goles (15 en Liga y 2 en UEFA)
10 asistencias (6 en Liga y 4 en UEFA)

Villarrealin ensimmäisen maalin viimeisteli Moi Goméz vain 59 sekunnin pelin jälkeen. Kyseessä oli tämän kauden kolmas ensimmäisellä peliminuutilla syntynyt maali La Ligassa.

2-0-johtoon vieraat siirtyivät 34. minuutilla kolumbialaisen Carlos Baccan kauden ensimmäisellä La Liga -maalilla. Maalia edelsi Eibarin argentiinalaistoppari Esteban Burgosin virhe. 29-vuotias Burgos sai kahdeksan minuuttia myöhemmin tilaisuuden yrittää paikata mokansa, mutta hän epäonnistui rangaistuspotkussaan.

OptaJose

@OptaJose
1 - Eibar's Esteban Burgos 🇦🇷 is the first player to miss a penalty and commit an error leading to an opposition goal in a LaLiga match since at least 2007/08. Misfortune.

Rankkarin torjunut Sergio Asenjo sai tuulettaa kymmenettä torjuttua rankkariaan La Ligassa. Kellään muulla aktiivimaalivahdilla ei ole niin montaa torjuttua pilkkua Espanjan pääsarjatasolla.

Eibarille epäonnistuminen 11 metristä oli jo tuttua, sillä se on hassannut tällä kaudella jo viisi pilkkua – enemmän kuin mikään muu joukkue.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Porteros en activo con más penaltis parados en Primera:
10 Sergio Asenjo
7 Pacheco

Más penaltis parados en las ligas de Primera del Siglo XXI:
22 Diego Alves
12 Palop
11 Casillas y Kameni
10 Víctor Valdés y Sergio Asenjo

Sergi Enrich teki Eibarille 1-2-kavennuksen 55. peliminuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin puolestaan pienimuotoista Villarreal-historiaa, kun 30-vuotias toppari Mario Gaspar vaihdettiin kentälle. Ottelu oli Gasparille 289. pääsarjaottelu Villarrealin väreissä, ja hänestä tuli seurassaan eniten La Liga -pelejä pelannut pelaaja.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Mario sustituye a Jaume Costa en Ipurua y se convierte en el jugador con más partidos de Primera con el Villarreal.

Más partidos de Primera con el Villarreal:
289 Mario
288 Bruno
259 Senna
251 Cazorla
248 Trigueros

Eibarin toiveet heräsivät 80. minuutilla, kun Villarrealin Étienne Capoue ajettiin suoralla punaisella ulos tämän taklattua rajusti napit edellä Pape Diopia. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut ylivoimallakaan mitään vaarallista aikaan, vaan Villarreal iski 87. minuutilla vielä kerran, nyt vastahyökkäyksestä.

Pallon jakoi maalintekijä Alfonso Pedrazalle jälleen kerran Gerard Moreno. Laitapelaaja pääsi vastatusten Eibarin mainion maalivahdin Marko Dmitrovicin kanssa. Serbialainen sai hienosti kätensä Pedrazan chippiyrityksen tielle, mutta Pedraza pelasi tilanteen upeasti loppuun ja jatkoi paluupallon näyttävästi yhdellä kosketuksella tyhjään verkkoon.

Maalivahtikin arvosti loppuun saakka pelaamista sen verran paljon, että tarjosi kaksintaistelun päätteeksi Pedrazalle urheiluhenkisen läpsyn. Myös Pedrazalle maali oli La Liga -kauden ensimmäinen.

Kummankin joukkueen viimeaikainen vire La Ligassa oli ollut kehno, mutta Villarreal sai viimein kahdeksan ottelun voitottoman putkensa poikki. Se on sarjassa seitsemäntenä. Eibarille ottelu oli puolestaan kymmenes perättäinen ilman voittoa. Sen takana sarjassa on vain huomenna hyvävireisen Barcelonan kohtaava Huesca.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Éibar-Villarreal 1-3.

Fin a la peor racha de Emery en Primera: 8 partidos sin ganar.

Peores rachas (más partidos sin ganar) de los equipos de Primera de Mendilíbar:
13 Valladolid 2009
10 Éibar en 2021