Laliiga.com osallistui helmikuussa järjestettyyn La Ligan kansainväliseen etämediatilaisuuteen, jossa asiantuntijavieraana oli La Ligan lähettiläänä nykyisin toimiva Valencia-ikoni Gaizka Mendieta. 46-vuotiaalta Mendietalta kysyttiin mielipidettä tilaisuudessa tanskalaissuuruus Michael Laudrupiin, jota vastaan hän Valencian paidassa pelasi.

– En sanoisi, että pelasin häntä vastaan. Minä jouduin kärsimään hänestä, Mendieta hörähti nauramaan.

Aftonbladetin kokoaman asiantuntijapaneelin vuonna 2015 Pohjoismaiden kaikkien aikojen parhaaksi pelaajaksi valitsema Michael Laudrup pelasi La Ligan molemmissa jättiläisissä, Barcelonassa vuosina 1989-1994 ja Real Madridissa vuosina 1994-1996. Mendietalle hän oli yksi ammattilaisuran ensimmäisistä suurista haasteista.

– Rakastin sitä, kuinka Laudrup pelasi Barcelonassa, ja sitä, kuinka älykäs ja elegantti hän oli. Muistan erityisen hyvin yhden ottelun, jossa pelasin oikeana laitapakkina. Se oli pelipaikkani silloin, kun nousin Valencian edustukseen. Kärsin siis Laudrupista, koska minun tehtäväni oli vartioida häntä.

[readmore from=Mendieta-Gaizka]

– Heillä oli Laudrup, (Hristo) Stoitchkov ja uskomattomia pelaajia. Heidän lahjakkuuttaan ja taitoaan ei voinut olla huomaamatta.

– Kun minulta ja muilta entisiltä pelaajilta kysytään, ketkä olivat heidän parhaita vastustajiaan tai pelikavereitaan, Laudrup unohdetaan usein. Minun mielestäni hän on ehdottomasti yksi parhaista pelaajista, jota vastaan koskaan pelasin – valitettavasti en kuitenkaan ikinä hänen kanssaan, Mendieta harmitteli.

LUE MYÖS:

Legendaarinen Gaizka Mendieta kertoi uskomattoman yksityiskohdan Jari Litmasesta Laliiga.comin haastattelussa