Lionel Messin tilanne puhuttaa Barcelonassa ja maailmalla. Jääkö vai lähteekö tämän kauden jälkeen?

Messi olisi itse halunnut lähteä seurasta viime kesänä, mutta joutui jäämään sopimusteknisten asioiden vuoksi. Tulevana kesänä sopimus päättyy, ja Messistä tulee vapaa agentti.

Syksyllä näytti melko todennäköiseltä, että Messi lähtisi. Sittemmin tilanne on hieman muuttunut. Kerroimme hiljattain neljä syytä, jotka puoltavat Messin jäämistä. Asiaan otti nyt kantaa myös selostaja Tuomas Virkkunen.

– Aika vahvasti asetelmat ovat muuttuneet. Miltä Messi näytti silloin loppukesästä, ja miltä Messi näyttää nyt. Jos olisi kysytty syksyllä, olisin sanonut, että varmasti lähtee, Virkkunen sanoi Laliiga.comille.

– Nyt kun on maaliskuu, Messi näyttää onnellisemmalta, jopa onnelliselta. Näyttää siltä, että hän tekee kaikkensa joukkueen eteen. Kaikki nämä tapahtumat muun muassa Copa del Reyssä. En ole lainkaan varma enää, että lähtee.

– Ainakin omassa ajattelussani Messin tilanne on muuttunut niin paljon, mutta toisaalta taas kahden kuukauden kuluttua tilanne voi olla aivan erilainen.

[readmore from=Barcelona]

Virkkusen näkemyksen mukaan Messin jatkaminen ei riipu vain tämän kauden menestyksestä, vaan myös siitä, miten joukkueen uudelleenrakennus jatkuu kesällä.

– Tämän kauden Barcassa on ollut paljon hyviä juttuja, mutta täytyy myös peilata Messin tulevaisuutta ajatellen. Uskooko Messi tähän projektiin, näihin nuoriin pelaajiin? Vai kaipaako Messi kokeneempaa, valmiimpaa joukkuetta?

– Onko Barcelonan rahatilanne sellainen, että sinne voidaan saada Sergio Agüeron kaltaisia valmiita pelaajia, vai tarvitseeko Messin lähteä hakemaan sitä Manchesterista tai jostain muualta?

LUE MYÖS