Atlético ja Real Madrid päätyivät sunnuntaina 1-1 -tasapeliin Madridin derbyssä.

Ottelussa nähtiin puhuttava tilanne, kun pallo osui kulmatilanteessa Felipen käteen.

Derbyn tuomaroinut Alejando Hernández Hernández tarkasti tilanteen VAR-monitorilta ja ei tuominnut siitä pilkkua.

Real Madrid pettyi pahemman kerran Hernández Hernándezin päätökseen. Real Madridin organisaatiossa työskentelevä Emilio Butragueño otti kantaa tilanteeseen ottelun jälkeen.

– Avausjaksolla oli tilanne, joka päätyi olemaan ratkaiseva koko ottelun kannalta. VAR pyytää tuomaria katsomaan tilanteen monitorilta, jotta hän voi tehdä päätöksen. Niin sen pitääkin mennä. Meidän mielestä kyseessä on pilkku, koska pallo osuu puolustajan käteen. Tuomari teki päätöksensä, emmekä olleet taaskaan onnekkaita hänen kanssaan, Butragueño totesi Movistarille.

– Pallo osuu selvästi käteen. Siitä olemme kaikki samaa mieltä. Meidän mielestä se on pilkku, mutta ammattilaiset tekevät sen päätöksen. Tuomarin pitää tehdä päätös. Meillä ei ollut onnea.

Real Madrid harkitsee valittavansa Hernández Hernándezista Espanjan jalkapalloliitolle. Real Madridin virallinen TV-kanava sen sijaan näytti maanantaina kaikki Hernández Hernándezin puhuttaneet tuomiot vuosien varrelta.

Atlético vastasi paikallisvastustajalleen Twitterissä.

– He kritisoivat jopa tuomarin oikeita päätöksiä. Jotkut ovat tottuneet jatkuvaan suosimiseen, Atlético viittasi Real Madridiin.

Atlético de Madrid

@Atleti
Critican hasta los aciertos...
Algunos están acostumbrados a tener siempre el viento a favor.