Real Betisin alkukausi oli vaikea. Ensimmäisistä 11 pelistään se hävisi jopa seitsemän (joskin voitti toki neljä). Kun kautta oli pelattu vajaa kolmannes, oli se vain kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella.

Sen jälkeen joukkueen kurssi on kuitenkin muuttunut täysin. Viimeisistä 15 ottelusta tappioihin on päättynyt enää kolme. Tänä vuonna pelaamistaan kymmenestä ottelusta Real Betis on voittanut seitsemän, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt vain yhden. Siinäkin se johti Barcelonaa 1-0, ja oli vielä viime minuuteilla tasoissa, ennen kuin Trincão teki Barcelonalle 3-2-voittomaalin.

Nyt Real Betisillä on allaan neljän pelin voittoputki. Viimeisten kymmenen pelin 30 mahdollisesta pisteestä se on saanut 23. Hienon ryhtiliikkeen myötä Betis on noussut sarjassa jo kuudenneksi, eli Eurooppa-liigan paikkaan oikeuttavalle sijalle. Neljäntenä, eli viimeisellä Mestarien liigaan vievällä sijalla oleva Sevilla on kuusi pistettä edellä. Tilanne on kutkuttava, sillä joukkueet kohtaavat Sevillan derbyssä ensi sunnuntai-iltana.

Real Betisin nykyinen pistemäärä 42 pistettä on seuran tämän vuosituhannen paras 26 pelatun sarjakierroksen jälkeen. Samaan se pystyi myös kerran aiemmin, kaudella 2001-2002.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Ligas de Primera del Siglo XXI con más puntos del Betis en la 26ª jornada:
42 en 2001-02 (con Juande Ramos)
42 en 2020-21 (con Pellegrini)

– Olemme saaneet istutettua joukkueeseen kilpailumentaliteetin. Kaksi tai kolme palloa voivat aina ratkaista tuloksen. Ennen meille tehtiin helppoja maaleja, mutta nyt joukkue on kypsempi ja kontaktimpi, sekä tietoinen tehtävistään. Meillä on tarpeeksi laatua ratkaistaksemme otteluita, Real Betisin valmentajana tällä kaudella aloittanut chileläisvalmentaja Manuel Pellegrini totesi ennen maanantain Alavés-peliä.

67-vuotias Pellegrini muistetaan parhaiten Manchester Citystä, jonka hän johdatti Valioliigan mestaruuteen kaudella 2013-2014. Hän korostaa, että kärsivällisyys on ollut Betisin piristymisessä avainasemassa. Joukkue ei ole luopunut iloiseen hyökkäyspeliin perustuvasta identiteetistään vaikeillakaan hetkillä.

– Tämä kärsivällisyys heijastuu tilastoissa. Olemme yrittäneet olla luovia myös heikoimpina hetkinä. Emme ole vaihtaneet ideaamme ikinä, vaan Betis pelaa samoin silloinkin, kun päästämme maaleja, Pellegrini jatkoi.

Maanantaina Real Betis oli ahtaalla, kun putoamista vastaan taisteleva Alavés johti sitä vieraissa ensimmäisen puoliajan jälkeen jo maalein 2-0. Pellegrinin miehistö osoitti kuitenkin itseluottamuksensa ja taistelutahtonsa, ja nousi toisella puoliajalla 3-2-voittoon. Edellisen kerran Betis oli kääntänyt kahden maalin tappioaseman voitokseen lähes 13 vuotta sitten.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
BET 3-2 ALA (FT)

👉 El Betis no remontaba (para ganar) 2 goles de desventaja en La Liga desde el 29.03.2008 (3-2 al Barça).

👉 El Alavés pierde un partido de La Liga tras tener 2 goles de ventaja por tercera vez. Le había sucedido ya en 1956 y en 2002 (ambas contra el Athletic)

Maaleista vastasivat puoliajalla kentälle vaihdetut Borja Iglesias ja Joaquín. Tuloksen myötä kuntopuntarinkin hännillä oleva Alavés jatkaa sarjassa toiseksi viimeisenä. Tappio oli Alavésille neljäs perättäinen. Betisiä parempia viiden ottelun kuntopuntarissa ovat vain 13 pistettä saaneet Barcelona ja Real Sociedad.

Voittoa voi pitää erittäin ansaittuna, sillä tilastollisesti Betis oli täysin niskan päällä. Se hallitsi palloa 77-prosenttisesti, voitti maalintekoyritykset 23-4 ja laukaukset kohti maalia 8-3. Alavésin puolustusmuuri kesti tunnin, kunnes Betis sai maalitilinsä auki ”Panda” Iglesiasin rankkarilla. 39-vuotias Joaquín puski kulmapotkusta erittäin näyttävästi 2-2-tasoituksen 81. minuutilla, ja Iglesiasin toinen maali sinetöi Betisin voiton seitsemän minuuttia myöhemmin.

OptaJose

@OptaJose
1 - Joaquín Sánchez 🇪🇸 (39 years and 230 days) is the oldest player to score a headed goal in the top five European leagues in the last decade. Amazing.

– Joukkue luottaa tekemiseensä eikä anna tappioaseman sekoittaa keskittymistään kuten ennen. Aiemmin jokainen yritti voittaa sodan yksin, kun olimme tappiolla, Manuel Pellegrini kommentoi maanantain pelin tapahtumia.

– Avausjakson tulos ei vastannut tapahtumia kentällä. Pyysin tauolla pelaajiani olemaan välittämättä numeroista. Tämä joukkue ei luovuta ikinä.

Erityiskehut Pellegrini jakoi veteraanihyökkääjällee, joukkueen kapteeni Joaquínille sekä toiselle konkarille, kakkosmaalivahdin osaan tyytymään saaneelle 37-vuotiaalle Claudio Bravolle.

[readmore from=Real-Betis]

– Joaquín on 39-vuotias eikä voi pelata kaikkia pelejä alusta asti, vaikka haluaisikin olla avauskokoonpanossa. Hän taistelee, muttei ole koskaan huonolla tuulella. Joaquín on symboli ja erittäin tärkeä pelaaja kapinointinsa ansiosta. Sama pätee Bravoon, vaikkei hän juuri nyt pelaakaan.

28-vuotias Borja Iglesias on äitynyt viime aikoina erinomaiseen vireeseen, sillä viimeisissä neljässä pelaamassaan ottelussa hän on tehnyt viisi maalia, kun kauden kokonaissaldo on kuusi osumaa. Joaquín on tehnyt kaksi maalia ja antanut kolme maalisyöttöä.

Lähteet: AS ja Transfermarkt