La Ligaan myöhään loppukesällä karsintojen kautta noussut Elche vietti lauantaina yhtä kauden parhaista päivistään. Putoamistaistelua käyvä seura tiedotti uudesta pelaajakiinnityksestä ja kukisti heti sen päälle La Ligassa neljäntenä olevan Sevillan.

Elchen uusi sopimuspelaaja on maaliskuun lopussa 32 vuotta täyttävä Pablo Piatti. 163-senttinen argentiinalaislaituri voitiin hankkia siirtoikkunan ulkopuolelle, sillä hän oli vapaa agentti edellisen sopimuksensa päätyttyä. Viimeksi Piatti pelasi MLS:n Toronto FC:ssä. AS:n mukaan Elche oli neuvotellut Piattin kanssa jo viikkoja ennen sopimuksen syntymistä.

La Liga on Piattille erittäin tuttu sarja, sillä hän on pelannut Espanjan korkeimmalla sarjatasolla jo 294 ottelua – Almeríassa, Valenciassa ja Espanyolissa. Näissä hän on tehnyt 48 maalia ja syöttänyt 42.

Piatti saapuu Elcheen sunnuntaiaamuna. Hän on jo joukkueen toinen uusi kiinnitys talven siirtoikkunan sulkeutumisen jälkeen. Joukkueen pelaajaluettelossa on edelleen yksi paikka auki, jos tarvetta ilmenee.

– Se oli ilouutinen. En esittänyt seuran omistajalle (argentiinalainen Christian Bragarnik) muutama päivä sitten tavatessamme mitään pyyntöä, mutta sanoin, että jos meidän on mahdollista hankkia joku pelaaja, se olisi fantastista, Elchen valmentaja Fran Escribá hehkutti.

– Piatti tulee sopeutumaan joukkueeseen viidessä minuutissa.

Valmentaja kertoi tuntevansa Piattin myös henkilökohtaisesti. Hän kertoi hyökkäävän olevan ”inhimillisellä tasolla täysi kymppi”.

– Hän on erilainen kuin kaikki muut pelaajamme, ja erittäin kyvykäs yksi yhtä vastaan -tilanteissa. Kaikista laitapelaajistamme hän on paras luomaan maalipaikkoja ja tekemään maaleja.

Varmemmaksi vakuudeksi Elchen mahdollisuuksista säilyä sarjassa joukkue teki lauantaistaan täydellisen, kun se kartutti pistepussiaan kolmella lyötyään sarjassa neljäntenä olevan Sevillan maalein 2-1. Voiton myötä Elche ohitti Eibarin ja Alavésin, ja nousi putoamisviivan yläpuolelle sijalle 17.

Ottelussa mentiin maaleitta aina 70. minuutille saakka. Sitten Raúl Guti kiitti laitapelaaja Fidelin ensiluokkaisesta keskityksestä ja vei kotijoukkueen johtoon.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun puhuttanein tilanne. Guido Carrillo puski vapaapotkun tolpan kautta maaliin, vaikka aluksi Sevillan maalivahti Tomas Vaclik näyttikin kauhoneen pallon viime hetkillä turvaan. Maali oli jäädä haamumaaliksi, sillä Espanjassa ei maaliviivateknologiaa käytetä. VAR-kellarissa oltiin kuitenkin tällä kertaa tarkkana ja ilmoitettiin kenttätuomaristolle, että pallo oli ylittänyt kokonaan maaliviivan.

Luuk de Jong kavensi vielä tilanteeksi 1-2 pelin 90. minuutilla, mutta lopputuloksena oli Sevillan kolmas peräkkäinen tappio (kaksi edellistä Barcelonalle). Vire ei lupaa hyvää tiistain Mestarien liigan takaa-ajoon Borussia Dortmundin vieraana.

– Aina on parempia ja huonoja hetkiä, ja meidän on kyettävä nousemaan tästä yhdessä eteenpäin. Kaikki tappiot sattuvat. Emme kuitenkaan katso, mistä olemme tulossa, vaan sinne, mihin olemme menossa, Sevillan valmentaja Julen Lopetegui filosofoi.

Elchen valmentaja Fran Escribálla oli pelin jälkeen tietysti täysin toinen ääni kellossa.

[readmore from=Elche]

– Pelasimme ensiminuutilta lähtien erinomaisen ottelun. Sanoin jo tauolla pelaajilla, ettei meillä ole juuri mitään korjattavaa, sillä olimme vastustajaa parempia.

– Jos minun pitäisi antaa joukkueelle arvosana asteikolla 0-3, antaisin nelosen. Joukkue pelasi loistavan ottelun, suorastaan poikkeuksellisen, Escribá tykitti.

Lähde: AS