Kauden toinen Madridin derby pelataan sunnuntaina, kun Atlético isännöi Real Madridia Metropolitanolla.

Derbyssä on kovat panokset, sillä Atlético johtaa La Ligaa viiden pisteen erolla Real Madridiin ja Barcelonaan, vaikka on pelannut kaksikkoa yhden ottelun vähemmän.

Mariano Pernía edusti Atléticoa vuodet 2006-10. Argentiinalaissyntyinen, mutta Espanjan A-maajoukkueessakin esiintynyt laitapuolustaja ei koskaan voittanut Madridin derbyä.

Pernía käväisi AS:n haastattelussa derbyn alla ja pitää Atléticoa hieman paikallisvastustajaansa vahvempana joukkueena.

– En pidä joukkueiden vertailusta, mutta mielestäni Atlético on Real Madridia vahvempi ja pelaa tällä hetkellä niin hyvin, että he kykenevät kontrolloimaan ottelua. Derbyissä ei ole kuitenkaan suosikkeja – etenkään tällaisissa lähtökohdissa.

Pernía voitti Atléticossa Eurooppa-liigan kaudella 2009-10.

– Minulle se oli kuin jatkuvaa unelmaa, sillä saavutimme tavoitteemme ja voitimme Eurooppa-liigan. Ainoastaan joukkueen tähdet muistetaan, mutta jos joku muistaa minut, toivottavasti se johtuu siitä, kun annoin kaikkeni seuralle. En koskaan unohda sitä kautta, Pernía totesi.

– Atlético on kasvanut seurana valtavasti. Atléticolla oli jo aiemmin laadukkaita joukkueita ja seuran stabiilius sai alkunsa meidän aikakaudella. Miguel Ángel Gil Marín ja Enrique Cerezo tekevät mahtavaa työtä. Se näkyy tuloksissa ja jatkuvassa kehittymisessä.