Atlético ja Real Madrid iskevät yhteen sunnuntaina kauden toisessa derbi madrileñossa.

Atlético johtaa La Ligaa viiden pisteen erolla Barcelonaan ja Real Madridiin ja on pelannut yhden ottelun kaksikkoa vähemmän.

Real Madrid kukisti Atléticon joulukuisessa derbyssä 2-0.

La Liga haastatteli derbyn alla Diego Forlánia ja Gutia. Forlán on yksi Atléticon seurahistorian parhaista maalintekijöistä. Guti sen sijaan edusti Real Madridia 14 vuoden ajan.

Forlán kertoi parhaasta derbymuistostaan. Forlánin kanssa Atlético ei koskaan voittanut derbyjä. Muutama vuosi Forlánin lähdön jälkeen Atlético katkaisi 14 vuotta kestäneen voitottomien derbyjen putken Copan finaalissa 2013.

– Atléticon ja Real Madridin välinen derby on samanlainen kuin missä tahansa muussakin kaupungissa, jossa pelaa kaksi huippujoukkuetta. Kummatkin haluavat olla Madridin parhaita. Siinä derbyssä pelaaminen oli upeaa. Koko kaupunki ja maa odotti aina sitä derbyä, Forlán totesi.

Diego Forlán voitti Atléticon paidassa Euroopan Kultaisen kengän tehtyään komeat 32 maalia kaudella 2008-09. Kuva: Getty

– Usea derby päättyi tasan. Paras derbymuistoni on kaudelta 2008-09, kun päädyimme tasapeliin Bernabéulla. Tein ottelun avausmaalin ja Real Madrid tasoitti loppuhetkillä. Ansaitsimme voittaa sen derbyn.

Legendaarinen Fernando Hierro täräytti kovan näkemyksen El Clásicosta Laliiga.comin haastattelussa

Guti pelasi urallaan useissa derbyissä. Silloin Real Madrid oli vahvasti Atléticon niskan päällä ja voitti lukuisia derbyjä niin Calderónilla kuin Bernabéullakin.

– Real Madrid ja Atlético ovat kummatkin suuria seuroja, joilla on isot kannattajamäärät. Real Madridin ja Atléticon välillä on aina mukana tietty kilpailuhenkisyys. Kummatkin haluavat voittaa jokaisen derbyn ja olla jatkuvasti toisen yläpuolella.

– Derbyissä oli mukana aina paljon tunnetta ja jännitystä. Ennen ottelua tiesit saavasi päätösvihellyksen jälkeen paljon soittoja kavereiltasi – päättyi derby miten tahansa. Derbyt ovat hyvin erityisiä otteluita ja pelaajat lähtevät niihin erilaisella mentaliteetilla.

– Minulla on paljon hyviä muistoja derbyistä. Meillä oli upea voittoputki Calderónilla, kun käytännössä voitimme kaikki derbyt siellä.

Madridin derby potkaistaan käyntiin sunnuntaina klo 17.15.