Barcelonan entisen seurajohdon jäseniä pidätettiin maanantaina.

Muun muassa Barcelonan entinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu vietti maanantain ja tiistain välisen yön putkassa.

Bartomeun lisäksi Barcelonan entinen toimitusjohtaja Óscar Grau, Bartomeun apulainen Jaume Masferrer ja Bartomeun alaisuudessa Barcelonan oikeusasioista vastannut Romà Gómez Ponti pidätettiin.

Nelikko pidätettiin Barçagaten vuoksi. Barcelonan entinen seurajohto palkkasi noin vuosi sitten espanjalaisen somefirman kritisoimaan joukkueen pelaajia sosiaalisessa mediassa. Lue aiheesta lisää täältä ja täältä.

Barcelonan puheenjohtajavaalien voittajasuosikki Joan Laporta yllättyi kuullessaan Bartomeun pidätyksestä. Puheenjohtajavaalit järjestetään 7. maaliskuuta.

– Tämä on hyvin vaikea aihe. Kunnioitan täysin heidän alustavaa syyttömyyttä ja samalla kunnioitan poliisien tekemää työtä. Et koskaan toivo jonkun joutuvan pidätetyksi ja viettävän yön putkassa. Se oli outo tunne, kun kuulin siitä. Sitä ei toivo kenellekään. Muistutin heti mahdollisesta syyttömyydestä, kun hänet pidätettiin.

– En osannut odottaa, että hänet pidätetään. Oletin sen sujuvan nopeasti, enkä odottanut hänen jäävän sinne yöksi. Odotin heidän saavan kutsun kuulusteluihin, mutta tämä vaikutti vakavalta, Laporta totesi El Larguerolle.