Barcelonan puheenjohtajakamppailu huipentuu ensi sunnuntaina käytäviin vaaleihin. Tuolloin selviää, onko Josep Maria Bartomeun seuraaja jo aiemmin pestiä hoitanut ennakkosuosikki Joan Laporta, Víctor Font vai Toni Freixa.

Vauhti kiihtyy ja kilpailu kovenee vaalipäivän lähestyessä. Kisan selvänä altavastaajana pidetty Toni Freixa räväytti viime viikolla Barcelonan metroasemille ja bussipysäkeille ilmestyneillä mainoksilla, joissa hän hyökkää vahvasti sekä Real Madridin puheenjohtaja Florentino Péreziä että Joan Laportaa vastaan.

Laporta oli jo aiemmin herättänyt huomiota ripustettuaan Santiago Bernabéun lähiympäristöön kerrostalon korkuisen plakaatin, jossa luki ”odotan innolla jälleennäkemistänne.” Nyt oli Freixan vuoro iskeä takaisin.

– Näyttää siltä, että joku käyttää minuun kaasuvalotusta, yhdessä Freixan mainoksessa luki.

Sillä hän viittaa englanninkieliseen termiin ”Gaslighting” – espanjaksi ”Luz de Gas” – jolla tarkoitetaan manipulaatiota tai harhauttamista. Freixan ilmiselvä pyrkimys oli muistuttaa siitä, kuinka Laporta oli vältellyt puheenjohtajadebatteja sitkeästi. Ensimmäisen kerran hän osallistui tällaiseen eilen sunnuntaina. Luz de Gas on myös kuuluisa barcelonalainen yökerho, jossa Laporta juhli usein ensimmäisen puheenjohtajakautensa suuria voittoja.

[readmore from=Freixa-Toni]

Toisessa Laportalle osoittamassaan piikissä Freixa julistaa: ”Tänään on hyvä päivä mennä aamupalalle Reusiin, eikä olekin?”. Tällä hän viittaa siihen, kuinka Laportan puheenjohtajakauden toimitusjohtaja Joan Oliver oli Segunda B:n CF Reusin pomo, kun seura ajautui viime vuonna konkurssiin. Laporta on aina kiistänyt kaiken osallistumisensa Reusin toimintaan.

Real Madrid -pomo Florentino Péreziä Freixa kovisteli vieläkin suoremmin. ”No permitiré que VARentino controle LaLiga”, plakaatissa luki. Vapaasti suomennettuna: ”En salli, että VARentino hallitsee La Ligaa”. On helppo päätellä nimileikittelyn viittaavan Péreziin ja syyttelyyn siitä, että videotuomaroinnilla suosittaisiin Real Madridia.

Lähde: AS