FC Barcelonalla on jännittävä viikko edessään. Keskiviikkona Barca yrittää kääntää Copa del Reyn välierissä Sevillan 2-0-johdon edukseen ja lauantaina se hakee sarjapisteitä Osasunan vieraana. Kaikkein tärkein tapahtuma lienee kuitenkin sunnuntaina pidettävät puheenjohtajavaalit. Sen jälkeen selviää, jatkaako Barcan pursi seilaamistaan Joan Laportan, Víctor Fontin vai Toni Freixan ohjauksessa.

Katalaanimedia RAC1:n mukaan puheenjohtajakisan suosikki Joan Laporta olisi valmis harkitsemaan hollantilaisen Roland Koemanin syrjäyttämistä edustusjoukkueen valmentajan paikalta. Laporta ei ole missään vaiheessa antanut Koemanille takeita työpaikan pysyvyydestä sopimuskauden loppuun asti. Vaikka hän onkin kehottanut seuralegenda Koemania kunnioittamaan, on hän myös todennut ”tulosten ja pelitavan sanelevan valmentajan tulevaisuuden”.

RAC1:n mukaan Laportalla on jo Koemanille toiveseuraajakin mietittynä. Hän harkitsisi tätä nykyä Arsenalia valmentavaa Mikel Artetaa Barcelonan uudeksi käskyttäjäksi. Arteta toimi ennen Arsenalia kolmen vuoden ajan Pep Guardiolan apulaisena Manchester Cityssä. Guardiola puolestaan oli Barcelonan menestysvalmentajana osan ajasta, kun Laporta edellisen kerran toimi seuran puheenjohtajana vuosina 2003-2010.

Barcelona ja La Masia -akatemiakin ovat baskitaustaiselle Artetalle tuttuja, sillä hän siirtyi Barcelonan organisaatioon 15-vuotiaana vuonna 1997. Edustusjoukkueeseen Arteta ei koskaan noussut, mutta hän pelasi kuitenkin puolitoista kautta Barca B:ssä ennen kuin matka jatkui PSG:hen tammikuussa 2001. Parhaiten Arteta muistetaan pelaajana kuitenkin Evertonista ja Arsenalista.

Ronald Koemanin sopimus Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2022.

Lähde: AS