Pepe kuuluu Real Madridin mittavan seurahistorian parhaiden topparien joukkoon.

Pepe pelasi Real Madridissa kymmenen vuoden ajan ja voitti muun muassa kolmesti La Ligan ja Mestarien liigan mestaruudet.

Nykyään Portoa edustava toppari kertoi Tribuna Expresson haastattelussa, miten päätyi siirtymään Real Madridiin kesällä 2007. Real Madrid maksoi Pepestä 30 miljoonan euron siirtosumman.

– Kaikki sujui todella nopeasti. Oikeastaan olisin voinut siirtyä Espanjaan jo aiemmin, sillä sain Deportivosta tarjouksen, mutta Porton puheenjohtaja sanoi minulle, etten voisi missään nimessä lähteä mihinkään.

Perjantaina 38 vuotta täyttänyt Pepe kertoi ihmisten ohjeistaneen häntä jättämään Real Madridin välistä.

– Kolmannella Porto-kaudellani tein viiden vuoden mittaisen jatkosopimuksen, mutta sen kauden lopussa sain Real Madridilta tarjouksen. Minulla oli muitakin vaihtoehtoja, mutta halusin siirtyä Real Madridiin. Minulle sanottiin, että olen hullu, kun haluan siirtyä sinne. Kaikki sanoivat Real Madridin olevan topparien hautausmaa, mutta siitä huolimatta halusin kohdata sen haasteen.