Atalantan päävalmentaja Gian Piero Gasperini ei voinut sulattaa erotuomari Tobias Stielerin tuomiota Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa Real Madridia vastaan.

Ottelua oli pelattu vain 16 minuuttia, kun Stieler ajoi Remo Freulerin suoralla punaisella suihkuun. Freuler ajoi kovaa Ferland Mendyyn kiinni rangaistusalueen ulkopuolella. Hän ei ollut tilanteessa alin mies, mutta Stieler ilmeisesti tulkitsi Freulerin vieneen Mendyltä selkeän maalipaikan.

Tapaus kirvoitti välittömästi aikamoista polemiikkia sosiaalisessa mediassa, eikä myrsky laantunut pelin jälkeenkään. Gasperini puhisi tapauksesta voimakkain sanankääntein.

– On katkera tunne siitä, ettemme päässeet pelaamaan ottelua, jota olimme odottaneet, Gasperini sanoi Sky Sport Italialle Football Italian mukaan.

– En tiedä, millainen tulos olisi ollut [ilman ulosajoa], mutta nyt ottelu pilattiin totaalisesti liioitellulla tuomiolla.

– Peli pilattiin. Viime kausi oli yhtä kaaosta, mutta sitten se käsivirhesääntö korjattiin. Nyt sitten on näemmä houkutusta poistaa kaikki kontaktit lajista, mikä tarkoittaa jalkapallon itsemurhaa.

– Minä sain juuri toimitsijakieltoa, kun sanoin jotain Serie A:ssa. Nyt jos sanon taas jotain, saan kuukauden toimitsijakiellon UEFA:lta, mutta tämä on jalkapallon itsemurha.

[readmore from=Real-Madrid]

– Meillä ei voi olla tuomareita, jotka eivät ole koskaan pelanneet lajia ja jotka eivät ymmärrä rikkeen ja taklauksen eroa. Jos he eivät ymmärrä tuota eroa, heidän pitäisi vaihtaa ammattia.

– Tuomareilla on myös käytössään videohidastukset, ja silti he saavat tuomiot menemään väärin.

– Tällaista ottelua odottaa niin kauan ja sitten se pilataan. En valita lopputuloksesta, mutta [ilman ulosajoa] olisimme ainakin saaneet pelata omaa peliämme.

Real Madrid voitti ottelun Mendyn maalilla 1-0. Toinen osa pelataan Madridissa 16. maaliskuuta.