Barcelona-PSG 1-4
Sevilla-Dortmund 2-3
Atlético Madrid-Chelsea 0-1

Kaikki toistaiseksi pelanneet espanjalaisjoukkueet ovat hävinneet avausottelunsa Mestarien liigan neljännesvälierissä kotikentällään – joskin Atlético evakossa Bukarestissa – ja jatkopaikat ovat kullekin kiven takana.

Toivo lepää nyt espanjalaisittain nyt Real Madridissa. Muutoin lähellä on tilanne, että ensi kertaa yli kymmeneen vuoteen ei nähtäisi yhtään espanjalaisjoukkuetta puolivälierissä. Espanjalaisseurojen dominanssi on ollut viime vuosina hurjaa, sillä seitsemän kymmenestä viimeisestä Mestarien liigan voitosta on mennyt La Liga -jättiläisille. Eurooppa-liigan osalta tilanne on liki sama (kuusi mestaruutta kymmenestä).

Nykyisin Segunda B:ssä pelaavan Linensen varapuheenjohtajana toimiva italialainen Nicola Radici varoittaa, että Real Madridin neljännesvälierävastus Atalanta on Los Blancosille erittäin haastava vastus. Atalanta on tasaisessa Serie A:ssa vasta viidentenä, mutta vire on hyvin nousujohteinen.

Atalantalla on allaan kolmen pelin voittoputki ja viisi perättäistä ottelua ilman tappiota. 20 viimeisestä ottelustaan Atalanta on hävinnyt vain yhden, tammikuun viimeisenä päivänä Laziota vastaan. Bergamon ylpeys on voittanut tänä aikana muun muassa kahdesti Napolin, kertaalleen AC Milanin, Lazion ja Ajaxin sekä pelannut Juventuksen vieraana tasan.

– Real Madridina olisin erittäin huolestunut. Atalanta on heille pahin mahdollinen vastustaja, Radici julisti AS:n haastattelussa.

– Minä pelkäisin Atalantaa, sillä Atalanta on tehnyt viiden viime vuoden aikana uskomattomia juttuja. Lisäksi heihin ei pääse vaikuttamaan toisessa osaottelussa täysi Santiago Bernabéu, joka saa aina vastustajan jalat tärisemään. Madridilla ei ole sitäkään asetta.

Atalantalla on Radicin mukaan useita vahvuuksia.

– Atalanta on vahva, nopea ja luja joukkue. He puolustavat erittäin korkealta ja todella hyvin. Heillä on takalinjoillaan esimerkiksi argentiinalainen Cristian Romero, erittäin hyvä toppari.

– Atalantalla ei ole isoja nimiä, mutta he taistelevat loppuun saakka. Ajatellaan (Sevillaan siirtynyttä) Papu Gomézia, joka riitaantui valmentajansa kanssa. Siitä huolimatta joukkue pelaa edelleen hyvin. Myös silloin, kun Duván Zapata oli vaihdossa. He voittavat kollektiivina, Radici lisää.

Seuraavaksi Radici tähdentää, mitä hän Atalantan kollektiivilla tarkoittaa.

– Minä en hankkisi Atalantan pelaajia, sillä he eivät ole niin hyviä muualla kuin täällä. Tässä systeemissä he toimivat paremmin. Sinä päivänä, kun (valmentaja Gian Piero) Gasperini lähtee täältä, joukkue menettää 30 prosenttia kaikesta.

Bergamossa vuonna 1973 syntynyt Radici on Atalantan asiantuntija, sillä hän toimi 90-luvulla neljän vuoden ajan seuran urheilujohtajana. Hänen isänsä oli tuolloin Atalantan pääomistaja, ja tuolloin seuraan hankittiin muun muassa Christian Vieri ja Filippo Inzaghi.

[readmore from=Real-Madrid]

Nykyisin Atalantan taustalla häärii pääomistajana Antonio Percassi, joka on Radicin mukaan seuran muodonmuutoksen takana.

– Hän on ollut edeltäjiään rohkeampi. Häntä ennen Atalanta vain selviytyi, mutta hän alkoi sijoittaa. Hän rakensi uuden urheilukeskuksen ja stadionin, hankki Italian parhaan urheilujohtajan Giovanni Sartorin ja myöhemmin oli tarpeeksi rohkea nimittääkseen valmentajaksi Gasperinin.

– Bergamolla oli perinteisesti ollut puolustuslähtöisiä valmentajia, kunnes hän tuli. Gasperini muutti joukkueen mentaliteetin. Hän haluaa aina voittaa 3-0.