Rafa Benítez on parhaillaan työttömänä.

Espanjalaisluotsi poistui hiljattain kiinalaisen Dalian Pron peräsimestä ja palasi Eurooppaan. Benítez asuu Liverpoolissa, mutta kertoi Onda Ceron haastattelussa seuraavansa edelleen hyvin tarkasti Valenciaa.

Benítez valmensi Valenciaa vuodet 2001-04, ja voitti seurassa kahdesti La Ligan mestaruuden. Beníteziltä kysyttiin, voisiko luotsi palata joskus Valenciaan.

– Jotta voisin palata Valenciaan, olisi omistajien luvattava tiettyjä asioita. Omistajien on annettava sinulle oikeat työkalut tavoitteiden saavuttamista varten. Jos et tee niin, ei missään ole mitään järkeä, Benítez vastasi.

Benítez tiedostaa, miten vaikeassa tilanteessa Valencia on. Seura myi lähes kaikki avainpelaajansa viime kesänä, eikä hankkinut ainuttakaan korvaajaa. Valencia on sarjataulukossa 12. sijalla ja putoamisviivan huonompi puoli on kuuden pisteen päässä.

– Kärsin paljon nähdessäni Valencian sijoituksen sarjataulukossa. Minulla on loistavat välit niin Marcelinon, Javi Gracian kuin Zigor Aranaldenkin (Gracian apuvalmentaja) kanssa. Se on yksi niistä syistä, miksi kärsin nähdessäni, millaisessa tilanteessa Valencia on. Kyseessä on hyvin haastava tilanne.

– Jos Valencian tavoite on tehdä nuorennusleikkaus ja kasvattaa omia pelaajiaan, jotta seura voi tulevaisuudessa taistella neljän joukkoon pääsemisestä, niin sitten ollaan oikealla tiellä. Siinä tapauksessa, jos seurajohto haluaa päästä jo nyt neljän joukkoon, vaikka joukkue on heikentynyt dramaattisesti, ollaan väärällä tiellä. Nuoret pelaajat tarvitsevat aikaa.

Benítez haluaa palata pian valmentamisen pariin.

– Olen kotonani Liverpoolissa. Katson paljon jalkapalloa, analysoin otteluita, valmistaudun tulevaan, tutkin pelaajia ja yritän seurata mahdollisimman useaa sarjaa. Tietenkin olen myös perheeni kanssa ja tuen perheenjäseniä pandemian keskellä. Ystäväni kuoli viime viikolla koronavirukseen, Benítez kertoi.