Atlético Madrid ”isännöi” Chelseaa parin ensimmäisessä pudotuspelissä Mestarien liiga -kaudella, Bukarestissa. Rojiblanco joutui antamaan melkoisesti tasoitusta pelaajapuolella; joukkueelta sivussa loukkaantuneet Yannick Carrasco, Jose Maria Gimenez, Hector Herrera, Sime Vrsaljko, sekä pelikieltoaan sovittava Kieran Trippier. Chelsean poissaolijoista ei ollut edes monikoksi saakka, reisivammasta kärsivä Tiago Silva ainoa varsinainen sivuun jäänyt.

Tarjolla oli tiukka taistelu, jossa Atléticon kilpikonnapuolustus tuskin yllätti ketään. Se murtui kerran, Chelsealle arvokas vierasmaali ja 0-1 -voitto avausosasta.

Atlético de Madrid

@atletienglish
👥 And now… The 𝗹𝗶𝗻𝗲-𝘂𝗽 for your 𝗔𝘁𝗹𝗲́𝘁𝗶𝗰𝗼 𝗱𝗲 𝗠𝗮𝗱𝗿𝗶𝗱 ⚡

⭐ #UCL | ⚽ #AtletiChelsea
🔴⚪ #AúpaAtleti

Chelsea FC

@ChelseaFC
Here's your Chelsea starting 11 for #ATMCHE! 👊🔵

Avaushetket olivat Chelsealle myrkkyä. Joao Felix oli karkaamassa keskeltä jo 30 sekunnin pelin jälkeen, ja Mason Mount pysäytti tämän keltaisen arvoisesti – joukkueelleen tällä kaudella hyvin tärkeä 22-vuotias varmisti saman tien poissaolonsa tämän otteluparin toisesta osasta.

Toisella peliminuutilla ihmeteltiin oliko lontoolaisten maalissa todella listaan merkitty Edouard Mendy, vaiko Kepa Arrizabalaga. Mendy oli hyvin lähellä aiheuttaa joukkueelleen takaiskun epävarmalla pelillä omalla maalilla.

Paniikkivaiheen jälkeen Chelsea otti odotetumman tyyppistä pallonhallintaa, muttei onnistunut sitä hyödyntämään.

13 minuutin vaiheilla Marcos Alonso ja Antonio Rüdiger sohelsivat omassa kulmassaan käsittämättömällä tavalla, sillä seurauksella että Luis Suárez nappasi pallon ja hoiti sen luukulle. Thomas Lemarin ohjaus vähän takatolpan ohi. Pian tämän jälkeen Timo Werner oli lähellä vierasmaalin tekoa – kuitenkin vain lähellä.

Chelsean pallonhallinta jatkui, ei kuitenkaan turhan vaarallisena Mateo Kovacic ja Olivier Giroud sommittelivat pariinkin kertaan, mutta tilanteet tukahtuivat boksin rajoille.

Kun Atlético sai muutamat hyökkäyksensä aikaan vieraiden prässin alta, ei tarkkuus riittänyt loppuun saakka.

38. minuutilla Werner pelattiin paikkaan, jossa tämä pääsi ampumaan läheltä kovaa etukulmaan – Jan Oblakilla ei kuitenkaan ongelmaa torjunnassa.

Viittä minuuttia ennen taukoa Atlético sai lupaavan paikan, kun Angel Correa pääsi nousemaan boksiin ja siirtämään pallon luukulle Suárezille. Rüdiger paikkasi alun sekoilujaan ottamalla tilanteen tarkasti pois.

Olivier Giroud pääsi taiteilemaan

Tunnin kohdalla kummankin joukkueen pelaajat joutuivat repimään varoitukset. Ensin Marcos Llorente joutui pysäyttämään Wernerin karkumatkan käsin, pian toisella laidalla Jorginho oli saman toimenpiteen äärellä, Felixin paetessa. Varoituksen myötä myös Jorginho on toisesta osaottelusta sivussa, Mountin tavoin.

69. minuutilla Olivier Giroud iski hurjan maalin päänsä yli alakulmaan. Ensimmäisten hidastusten mukaan tilanne oli selkeä paitsio, mutta sitä tutkailtiin VAR:n avulla todella pitkään. Tavalla tai toisella maali kuitenkin päätettiin hyväksyä – mitä ilmeisimmin pallon nähtiin päätyneen ranskalaiselle punavalkoisten kautta. Atléticon taktiikka oli nyt tuhottu, ottelua jäljellä parisenkymmentä minuuttia.

Vaikka nämä ottelut pelataan neutraalikentillä, on vierasmaalisääntö voimassa, joten Atléticon kiire alkoi saman tien. Kun tulosta ei taululle syntynyt, teki Diego Simeone tukun vaihtoja – usea niistä vaikutti pelaajien säästelyltä toista osaa varten. Lepoa saatiin, tulosta ei.