On hyvin tuttu ilmiö, että Barcelonan ja Real Madridin lupaavimpienkin kasvattien on hyvin vaikeaa murtautua oman seuran edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Erittäin monet La Masian tai Madridin huippulupaukset ovatkin lyöneet läpi esimerkiksi Bundesliigassa, valioliigaseuroissa tai varsinkin muissa La Liga -joukkueissa.

Seuraava esimerkki pitkän listan jatkoksi on kypsymässä Borussia Dortmundissa. Mallorcalla syntynyt laitapuolustaja Mateu Morey sai pelaajaoppinsa Barcelonan La Masia -akatemiassa, mutta siirtyi kesällä 2019 Dortmundiin. Dortmundin ei tarvinnut maksaa Moreysta siirtokorvausta, sillä puolustaja päätti vuonna 2019 kieltäytyä Barcelonan tarjoamasta jatkopahvista ja kulutti sopimuksensa loppuun. Silloinen kausi oli mennyt pipariksi polvivamman takia.

Nyt 20-vuotias Morey on lyömässä vahvasti läpi Bundesliigassa. Oikea laitapuolustaja on syrjäyttänyt hierarkiassa kokeneemman Thomas Meunierin ja on sädehtinyt Dortmundin viimeaikaisissa otteluissa. Vielä viime kaudella hän oli Real Madridin lainapelaajan Achraf Hakimin varjossa, mutta nyt Morey on noussut pelipaikkansa ykköseksi.

Mateu Morey pelasi Dortmundin avauskokoonpanossa keskiviikon Mestarien liiga -ottelussa Sevillaa vastaan, ja loisti etenkin lauantaina Ruhrin alueen derbyssä Schalkea vastaan. Juuri hänen pallonriistostaan lähti liikkeelle Jadon Sanchon tekemä avausmaali.

Morey voitti vuonna 2017 alle 17-vuotiaiden euroopanmestaruuden Espanjan paidassa, dominoi kisoissa oikeaa laitaa yhdessä Manchester Cityyn Valenciasta kesällä siirtyneen Ferran Torresin kanssa. Vuonna 2018 hän johdatti Barcelonan muun muassa Carles Perézin ja Óscar Minguezan kanssa Youth Leaguen voittoon, mutta kauden 2018-2019 pilasi jo mainittu vasemman polven ulkokierukkavamma.

Pitkästä poissaolosta huolimatta Barcelona halusi pitää Moreyn joukoissaan, mutta pelaaja itse halusi etsiä uusia haasteita.

[readmore from=Morey-Mateu]

– Minä päätin kieltäytyä jatkosopimuksesta Barcan kanssa, sillä uskoin Dortmundin olevan paras vaihtoehto kehittymiselleni, Morey kommentoi viime kesänä El Largueron haastattelussa.

Barcelonaan Morey oli siirtynyt Mallorcasta vuonna 2016, joten hän vietti seurassa kolme kautta. Ensi viikolla 21 vuotta täyttävä Morey on pelannut tällä kaudella kaikkiaan kahdeksan bundesliigaottelua ja neljä Mestarien liiga -ottelua.

Lähde: AS