Barcelonan pitkään ja hartaasti odotettuihin puheenjohtajavaaleihin on aikaa enää pari viikkoa. Kierrokset alkavat kisassa selvästi nousta, sillä kolmesta ehdokkaasta selvänä altavastaajana pidetty Toni Freixa löi RAC1:n El Món -ohjelmassa tiskiin oikein vanhoja kunnon pelaajahankintalupauksia.

Eikä suinkaan mistään heppoisimmasta päästä, sillä Freixan lupaukset koskivat ehkä kahta tämän hetken himoituinta ja tavoitteluinta jalkapalloilijaa – Kylian Mbappéa ja Erling Braut Hålandia. Freixa lupasi sijoittaa ensi kauden joukkueeseen 250 miljoonaa euroa, jos hänet valitaan seuran johtoon. Niillä hän hankkisi ”hyökkäykseen kaksi erilaista tähtipelaajaa ja mahtavan puolustuksen”.

– Viestini on, että Barcalla olisi kilpailukykyinen joukkue, kuten sillä kuuluukin olla, ja kuten jäsenet haluavat. Tämä on realistinen kuva. Meillä on kilpailukykyisin joukkue kaudella 2021-2022.

– Emme puhu pelaajien nimistä ennen kuin sopimukset on tehty, sillä silloin neuvotteluihin voitaisiin päästä väliin.

Freixalta kuitenkin kysyttiin edellä mainituista tähdistä tarkemmin, ja hän vastasi näin:

– Kyllä, on mahdollista hankkia Håland ja Mbappé.

Freixan lupaamat varat tulisivat sijoittajalta, joka auttaisi kehittämään Barca Corporate -yritystä. Seuran itsenäisyyttä ei kuitenkaan haluta menettää.

[readmore from=Barcelona]

Freixa sanoi samassa yhteydessä olevansa hyvin optimistinen Lionel Messin jatkosopimuksen suhteen.

– Messi on yhtä culé kuin me muutkin ja hän tietää seuran tilanteen. Luotan siihen, että hän odottaa puheenjohtajavaalin tulosta ennen kuin päättää tulevaisuudestaan.

Freixan ohella puheenjohtajaksi ovat ehdolla ennakkosuosikki Joan Laporta ja ykköshaastajana pidetty Víctor Font.

Lähde: AS