Tukholmassa syntyneen Ruotsin maajoukkuehyökkääjä Alexander Isakin mahtava viimeaikainen vire sai huipennuksensa sunnuntaisessa baskiderbyssä. 21-vuotias Isak mätti peräti hattutempun Alavésin verkkoon, kun Mestarien liiga -paikoista ensi kaudeksi taisteleva Real Sociedad rökitti vieraitaan maalein 4-0.

Ensimmäisen maalinsa AIK-kasvatti teki ensimmäisen puoliajan 41. minuutilla. Se oli Isakille maali jo kuudennessa perättäisessä La Liga -ottelussa. Häntä ennen kuuden ottelun maaliputkeen olivat yltäneet Real Sociedadin pelaajista aiemmin vain vuonna 1990 tempun tehnyt John Aldridge ja vuonna 2002 samassa onnistunut Darko Kovacevic. Jos Isak onnistuu maalinteossa myös 1.3. Real Madridia vastaan, ottaa hän ennätyksen yksin omiin nimiinsä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
RSO 1-0 ALA (41’) - Alexander Isak iguala el récord de jornadas consecutivas marcando (6) de un jugador de la @RealSociedad en TODA la historia de La Liga. Anteriormente la hicieron Aldridge (en 1990) y Kovacevic (en 2002). Y de ahí no pasaron.

Kun Isak teki maalit vielä 49. minuutilla toisen ja 62. minuutilla kolmannen maalinsa Real Sociedadille, sai hän tuulettaa ensimmäistä hattutemppuaan baskiseuran paidassa. Tuolloin Isak oli viimeistellyt joukkueensa kuusi viimeistä maalia kaikissa kilpailuissa. Samalla hänestä tuli ensimmäinen Real Sociedadin pelaaja sitten vuoden 2015, joka teki kolme maalia samassa ottelussa. Edellisestä baskiderbyssä nähdystä hattutempusta oli puolestaan kulunut jo 26 vuotta.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Últimos tripletes ligueros con la Real:
2014 Griezmann (al Elche)
2014 Vela (al Elche)
2015 Agirretxe (al Granada)
2021 Isak (al Alavés)

Pedro Martin

@pedritonumeros
Últimos tripletes en duelos vascos de Primera:
Marcaida en el viejo San Mamés a la Real en 1959
Muruzábal en Atocha al Athletic en 1976
Kodro en Anoeta al Athletic en 1995
Isak en Anoeta al Alavés en 2021

Borussia Dortmundin ja Willem II:n kautta kesällä 2019 Real Sociedadiin päätynyt Isak teki jo viime kaudella joukkueelleen mukavat yhdeksän La Liga -maalia. Tämän kauden 20 sarjaottelussa maaleja on syntynyt jo 12, ja 21-vuotias ruotsalainen lähestyy jo koko sarjan maalipörssin kärkisijoja.

Isak on nyt maalipörssissä jaetulla viidennellä sijalla yhdessä Karim Benzeman kanssa. Edellä ovat vain 16 maalia tehneet Lionel Messi ja Luis Suárez sekä 13 maalia tehneet Gerard Moreno ja Youssef En Nesyri.

Kuuden ottelun maaliputki yhdistettynä 21 vuoden ikään on koko sarjan mittapuulla erittäin harvinainen tapaus. Edellisen kerran Isakia nuorempana kuudessa pelissä peräkkäin oli maalannut legendaarinen Ronaldo vuonna 1997. Ronaldo oli tuolloin 20-vuotias.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Jugadores más jóvenes que marcaron en 6 jornadas consecutivas de La Liga:

19-215 Olmedo (1948)
20-116 Santillana (1972)
20-210 Ronaldo (1997)
20-248 Urtizberea (1930)
21-015 Gorostiza (1933)
21-138 Iriondo (1933)
21-153 ALEXANDER ISAK (2021)

Real Sociedadin tehokkuus oli sataprosenttista, sillä laukaukset kohti maalia kirjattiin sille numeroin 4-2. Alavés-vahti Fernando Pachecolle ei siis tilastoitu yhtään torjuntaa. Ottelun hahmo Alexander Isak otettiin vaihtoon pian kolmannen maalinsa jälkeen 65. minuutille, joten muutkin saivat tilaisuutensa. 4-0-loppunumerot viimeistelikin kliinisesti Portu 73. minuutilla. Erinomaisen ottelun pelasi myös kokenut David Silva, joka sai kaksi maalisyöttöä, mutta oli vahvasti mukana kaikissa joukkueensa maaleissa.

Real Sociedad on sarjassa viidentenä, neljän pisteen päässä neljäntenä olevasta Sevillasta. La Real on tosin pelannut kaksi ottelua Sevillaa enemmän. Sijalla 16 olevan Alavésin erottaa putoamisviivasta vain yksi piste.