Leo Messi teki debyyttinsä Argentiinan juniorimaajoukkueissa kesällä 2004. A-maajoukkuedebyytti tapahtui vuotta myöhemmin.

Messin Argentiinan A-maajoukkueeseen nostanut José Pekerman kertoi TNT Sportsin haastattelussa, miten Messi valitsi Espanjan sijasta Argentiinan maajoukkueekseen.

Espanja halusi Messin maajoukkueeseensa, mutta Messi päätyi valitsemaan kotimaansa Argentiinan.

– Käytännössä ryöstimme hänet Espanjalta. Olimme nähneet Messistä muutamia videoita ja tiesimme hänestä vähän. Sillä hetkellä olin jo etääntynyt vähäksi aikaa maajoukkueesta, kun muutin Espanjaan työskentelemään Leganésissa.

– Siellä näimme Messin pelaavan juniorisarjoissa. FIFA:lla oli silloin sellainen sääntö, ettei yhden maan juniorimaajoukkueissa pelannut pelaaja voinut edustaa toisen maan A-maajoukkuetta. Silloin suunnittelimme Messin osallistuvan alle 20-vuotiaiden Copa Américaan, sillä junioreiden EM-kisat lähestyivät. Espanja halusi Messin juniorimaajoukkueihinsa.

Pekermanin mukaan Messille Argentiinan valitseminen oli itsestäänselvää.

– Messin vanhemmat antoivat hänen tehdä päätöksen maajoukkueen suhteen. Messi sanoi olevansa argentiinalainen ja haluavansa siten edustaa Argentiinaa maajoukkuetasolla. Se oli Messin oma päätös, joka tuli suoraan hänen sydämestään. Messi teki myös päätöksen nuorempana lähteä Argentiinasta Barcelonaan.