Sevilla ei tule voittamaan tällä kaudella viime vuosina hallitsemaansa Eurooppa-liigaa, sillä se raivasi tällä kertaa tiensä Mestarien liigan pudotuspeleihin. Pudotuspelit käynnistyvät Sevillan osalta keskiviikkona, kun se saa vieraakseen Andalusiaan Borussia Dortmundin. Mestarien liiga ei voisi palata kalenteriin yhtään otollisemmalla hetkellä Sevillan kannalta, sillä joukkueen viimeaikainen vire on sanalla sanoen mahtava.

Sevillan voittoputki kaikissa kilpailuissa on jo yhdeksän pelin mittainen. Viimeisiin 20 otteluun mahtuu vain kaksi tappiota – Real Madridille ja Atlético Madridille – ja voittoja peräti 16.

Voittoputkesta tekee sitäkin komeamman, että viimeiset seitsemän voittoaan Sevilla on voittanut siten, ettei vastustaja tehnyt maaliakaan. Nollille ovat jääneet vuoroillaan Cádiz, Valencia, Eibar, Almería, Getafe, Barcelona ja viimeksi lauantaina La Ligan sarjajumbo Huesca. Noin monta voittoa putkeen ilman päästettyjä maaleja on Sevillan uusi ennätys.

Sevilla kukisti Huescan kotikentällään 1-0 Munir El Haddadin tekemällä maalilla, mutta joutui sarjan hännänhuipun kanssa erittäin lujille. Erityisesti Huescan loppurynnistys oli armoton. Sevillan mainiolle maalivahdille Bonolle tilastoitiin ottelussa viisi torjuntaa, kaksi enemmän kuin virkaveli Álvaro Fernándezille.

Pelastukset olivat toinen toistaan hienompia, ja niitä voi ihailla alla näkyvästä koosteesta. Erityisen näyttävä oli huima reaktiotorjunta Rafa Mirin 77. minuutin yritykseen. Se näkyy videolla alkaen 38 sekunnin kohdalta.

Espanjalaislehti AS vertasi seiviä jopa legendaarisen Gordon Banksin torjuntaan, jota on nimitetty ”vuosisadan torjunnaksi”. Tuolloin, vuoden 1970 MM-turnauksessa englantilainen Banks pysäytti huikealla tavalla Pelén maalintekoyrityksen.

29-vuotias Bono on pelannut Sevillan maalilla koko nollaputken ajan, ja on pitänyt maalinsa koskemattomana yhtäjaksoisesti jo 709 minuutin ajan. Seitsemän peräkkäistä voittoa ilman päästettyjä maaleja on jo Sevillan pitkän historian ainutkertainen ennätys, mutta jos Sevilla nollaa myös keskiviikkona Dortmundin, siirtyy Sevillan pisin nollaputki Bonon nimiin. Siihen riittää itse asiassa jo 71 minuuttiakin ottelun alusta.

Vanha ennätys, 780 minuuttia peräkkäin ilman päästettyä maalia, on seuralegenda Andrés Palopin nimissä vuodelta 2008. Palopkin on kuitenkin ollut erittäin vaikuttunut Bonon otteista, ja kommentoi tapahtumia Twitterissä näin:

– Tällainen oli ilmeeni, kun näin Bonon paraatipelastuksen Rafa Mirin yritykseen. Marokkolaisen maalivahdin taso on brutaali!!

Andrés Palop

@Palop1
Asi me he quedado con la Parada de Bono a Rafa Mir . El nivel de el guardameta Marroquí está siendo Brutal !!! 🔝🔝👏🏻👏🏻

Edellisen kerran Bono on saanut hakea pallon selkänsä takaa 12. tammikuuta, kun Alavésin Édgar Méndez ohitti hänet ottelun 11. minuutilla. Kaikki sen jälkeen kohti tulleet 24 laukausta Bono on torjunut, keskimäärin yhden noin puolen tunnin välein.

Fútbol es la leche

@futboleslaleche
9 wins in a row for Sevilla.

They have not conceded in 11 hours and 49 minutes of football.

Bono has been in goal for all of that time - some ridiculous saves this afternoon to preserve that run.

OptaJose

@OptaJose
708 - @SevillaFC_ENG haven't conceded last 708 minutes in all competitions thanks to Yassine Bounou's 🇲🇦 24 saves (one save for each 29'30'' in this period). Rescuer

#SevillaHuesca

Kaunis tarina Bonon tarinassa on se yksityiskohta, että hän on saanut nimensä toiselta maalivahtilegendalta, venäläiseltä Lev Yashinilta. Bonon ristimänimi on Yassine Bounou. Hän syntyi Kanadassa huhtikuussa 1991, ja sai valita maajoukkue-edustuksensa Kanadan ja Marokon väliltä. Valinta osui Marokkoon, jonka paidassa hän on pelannut jo 25 A-maaottelua.

Bono muutti perheineen Marokkoon jo nuorella iällä, ja aloitti pelaamisen Wydad Casablancassa. Ensimmäinen seura ulkomailla oli Atlético Madrid, jonka organisaatioon hän liittyi 21-vuotiaana vuonna 2012. Atléticossa ei koskaan tietä tähtiin auennut, vaan läpimurtonsa Bono teki Gironassa kaudella 2017-2018. Sieltä matka jatkui sarjasta putoamisen myötä Sevillaan, ja nyt meneillään on neljäs kausi La Ligassa.

[readmore from=Bono]

Viime kaudella Bono valittiin myös Eurooppa-liigan tähdistöön ja kilpailun parhaaksi maalivahdiksi.

Vapise Borussia Dortmund. Sevillan maalia vartioi juuri nyt huippuvireinen ”Keltainen hämähäkki”.

Lähteet: AS ja Diario de Sevilla