La Ligan sarjanousija Cádizin puheenjohtaja Manuel Vizcaino Fernandez on kirjoittanut Espanjan jalkapalloliiton RFEF:n puheenjohtajalle Luis Rubialesille avoimen kirjeen, jossa hän purkaa turhautumistaan videotuomarisysteemi VAR:iin.

Vizcainon mielestä hänen joukkueensa on joutunut useammin kuin kerran väärien tuomioiden kärsijäksi, vaikka VAR:n tarkoitus on vähentää virheellisiä vihellyksiä.

Viime viikonloppuna Cádiz hävisi vieraissa Real Sociedadille 1-4 ottelussa, jossa VAR-tuomiot olivat isossa osassa.

Sociedadin ensimmäinen maali syntyi pilkusta, joka olisi jäänyt viheltämättä ilman videotuomaria. Pallo osui rangaistusalueella Álvaro Negredon käteen, mikä jäi huomaamatta myös pelaajilta, mutta videotarkistuksen jälkeen peliväline pantiin 11 metriin.

Avausjakson aikana myös Cádizille vihellettiin pilkku, kun Igor Zubeldian katsottiin rikkoneen vieraiden pelaajaa boksissa. Videotarkistuksen jälkeen pilkku vietiin kuitenkin pois.

VAR:lle saatiin käyttöä vielä kerran avauspuolikkaalla, kun Cádizin Marcos Maurolle näytettiin punaista korttia Mikel Oyarzabalin kaatamisesta. Erotuomari antoi ensin tilanteesta keltaisen kortin, mutta videotuomari pyysi hänet katsomaan tilanteen uudestaan ruudulta, minkä jälkeen tuomio muuttui suoraksi punaiseksi.

– Korjaa tämä VAR-ongelma, korjaa se nyt, aloitti Vizcaino kirjeensä.

– Sinä kehuskelet sillä, että olet muuttanut RFEF:n imagon ja sillä, että olet suojellut maailman parasta sarjaa, mutta olet vastuussa tämän tilanteen selvittämisestä.

Mikel Oyarzabal osui Cádizia vastaan kahdesti. Kuva: Getty Images

– Cádizia ei kiinnosta se, että media antaa meille 5-7 pistettä enemmän VAR-virheistä. Meitä kiinnostaa se, että saamme sen, mitä kentällä ansaitsemme, eikä se ole hyväksyttävää, että teknologia tuntuu aina tulevan sellaiseen johtopäätökseen, joka on meitä vastaan.

– Me emme voi puhua, kommentoida tai nostaa ääntämme, koska saisimme rangaistuksen. Me emme voi käskeä joukkuetta pois kentältä, koska saisimme rangaistuksen. Me emme voi haastaa tuomaria, koska hän on koskematon. Me voimme vain pysytellä hiljaa epäreiluuden edessä päivästä toiseen.

Vizcainon mukaan tuomioissa ei ole johdonmukaisuutta.

– Yhtenä päivänä se (VAR) sanoo yhtä asiaa ja toisena päinvastaista. Mitään kriteerejä ei ole, eikä mikään ole selvää.

– Puheenjohtaja, korjaa tämä VAR-ongelma jalkapallon, RFEF:n ja kaikkien hyväksi.

– Me emme ole ikinä kommentoineet tuomareita. Mutta silti, vietettyäni 20 vuotta tällä alalla, en enää tiedä, mitä sanon valmentajallemme, pelaajillemme tai kannattajillemme meidän hiljaisuudestamme.

Lähde: Marca