Barcelona vieraili La Liga -viikonlopun päätösottelussa Real Betisin vieraana Sevillassa. Ronald Koeman päätti kierrättää kokoonpanoaan, ja jätti penkille muun muassa Lionel Messin, Pedrin ja Frenkie de Jong. 21-vuotias Riqui Puig pääsi puolestaan ensimmäistä kertaa tämän kauden sarjaotteluissa avaukseen.

Barcelonan ilta alkoi ikävästi, kun toppari Ronald Araújo loukkasi nilkkaansa jo 7. minuutilla. Tilanteessa ei ollut kontaktia, vaan uruguaylaisen jalka taittui ilkeästi, ja hän jäi tuskaisena nurmen pintaan. Araújon tilalle Koeman vaihtoi De Jongin.

Myös Betis ehti huolestua, kun sen luottotoppari Aïssa Mandi joutui myös kentän laidalle hoitoa saamaan. Algerialainen pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

Puolen tunnin lähestyessä niin Betisin Juanmi kuin Barcelonan Clement Lenglet’kin pääsivät yrittämään puskumaalia, mutta kummankin yritykset suuntautuivat ohi maalin.

Ennen taukoa nähtiin kuitenkin yksi maali, ja sen teki kotijoukkue. Emerson nousi hyvin oikealta, lähetti boksiin matalan keskityksen ja paikalle rynnännyt Borja Iglesias sysäsi pallon Marc-André ter Stegenin jalkojen välistä verkkoon. ”Panda” on vihdoin päässyt mainioon vauhtiin, sillä maali oli hänelle viimeisissä neljässä pelissä jo neljäs.

OptaJose

@OptaJose
4 - Borja Iglesias 🇪🇸 has scored four goals in his last four appearances in all competitions, as many as he had in his previous 52 matches for @RealBetis_en (4). Panda.

Iglesiasin maalilaukaus oli koko avausjakson ainoa ottelussa. Kumpikaan maalivahti ei siis suorittanut torjuntoja ensimmäisellä puoliajalla. Barcelonan mitäänsanomatonta jaksoa kuvastaa sekin, ettei se myöskään tehnyt yhtään rikettä ensimmäisellä 45-minuuttisella.

OptaJose

@OptaJose
0 - Barcelona have failed to register a single shot on target and and a single foul conceded in a first half of a LaLiga game for the first time since at least 2003/04. Tired.

Barcelonan vaihtomylly starttasi heti tauolla, kun Pedri korvasi kentällä Martin Braithwaiten. Barcelonan ensimmäinen rikekin ottelussa saatiin heti jakson toisella minuutilla, mutta Frenkie de Jong palkittiin tästä myös varoituksella.

Barcan ryhtiliikettä ei tuntunut tapahtuvan, mutta sen sijaan Betis oli lähellä lisätä johtoaan, kun pelattiin 56. minuuttia. Nabil Fekir pelasi Juanmille namupassin boksiin, mutta Marc-André ter Stegen oli tarkkana ja sai torjuttua yrityksen kulmapotkuksi.

Vain minuuttia myöhemmin Barcelona teki tuplavaihdon ja otti kentälle Trincãon ja Leo Messin. Tilaa tekivät pimentoon jäänyt Puig ja Miralem Pjanic. Messi astui tuttuun avainrooliin välittömästi, sillä oltuaan kentällä vain kaksi minuuttia hän pelasi vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi etutolpan kautta joukkueelleen 1-1-tasoituksen. Maali oli Messille jo tämän kauden kolmas La Ligassa Real Betisin verkkoon, vaikka hän aloitti molemmat ottelut vaihdossa.

Pedro Martin

@pedritonumeros
1-1 Betis-Barça Minuto 59. Gol de Messi, que ha marcado 2 minutos después de sustituir a Riqui Puig.

Messi ha marcado 3 goles (todos como suplente) ante el Betis en esta Liga.

Messin kentälletulo herätti Barcelonan, sillä nerokkaat syötöt löysivät Betisin puolustuksesta koko ajan uusia aukkoja. 68. minuutilla Barcelona siirtyi jo johtoonkin, joskin hyvin onnekkaasti. Antoine Griezmann sohi maalin edustalla pallosta ohi, ja taaksepäin kimmonnut pallo pomppasi lopulta Betis-toppari Víctor Ruízin jalasta omaan maaliin.

Viitisen minuuttia myöhemmin Betis rakensi hyvää hyökkäystä, ja Sergio Busquetsin jalka ei noussut tarpeeksi nopeasti. Busquets taklasi vihreäpaitaa aivan rangaistusalueen rajalla, ja sai ansaitun varoituksen. Vapaapotkua asettui antamaan Nabil Fekir, ja tarkka se potku olikin. Víctor Ruíz puski maalin edustalta 2-2-tasoituksen ja sai oman maalinsa anteeksi.

Pari minuuttia tämän jälkeen Víctor Ruíz oli jälleen esillä, nyt omassa päässä. Hän torppasi tylysti Lionel Messin, joka pääsi kokeilemaan vapaapotkua jokseenkin lempipaikaltaan. Messin yritys kuitenkin osui Betisin pelaajamuuriin, eikä tuonut tällä kertaa maalia. Ruízille nousi tilanteesta myös varoitus.

Betis innostui maalistaan ja sai pienen paineen päälle, kunnes 87. minuutilla esiin nousi toinen vaihtomies Trincão. Monessa mukana olleella Víctor Ruízilla oli paikka purkaa pallo rangaistusalueelta turvaan, mutta hän empi ja aikaili ratkaisuaan, ja Trincão hiipi selän takaa pallonriistoon. Nuorukainen ei empinyt, vaan sijoitti kauniin kudin yläriman kautta Betisin maaliin: 3-2.

Enempää maaleja ei nähty, ja niin Barcelona nousi voittoon vaihdossa aloittaneiden Messin ja Trincãon hyvän pelin ansiosta. Víctor Ruíz nousi myös ottelun hahmoksi, mutta ei pelkästään tavalla, jollaista olisi itse toivonut.

Barcelona nousi jälleen sarjassa toiseksi Real Madridia paremman maalieron turvin. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Atlético Madrid on sarjakärjessä seitsemän pisteen päässä.