Mono Burgos poistui Atléticon valmennusryhmästä elokuussa.

Burgos oli toiminut Diego Simeonen apuvalmentajana joulukuusta 2011 lähtien. Burgos oli kuitenkin päättänyt ryhtyä itsekin päävalmentajaksi ja jätti siten Atléticon taakseen.

Atléticon pelaajat ja kannattajat hyvästelivät seuralegendan maineessa olevan Burgosin elokuussa. Kannattajat eivät päässeet koronaviruspandemian vuoksi Metropolitanolle Burgosin viimeisessä kotiottelussa, mutta hyvästelivät entisen maalivahdin sosiaalisessa mediassa.

– Voin rehellisesti sanoa, etten ole koskaan nähnyt samanlaisia jäähyväisiä kakkosvalmentajalle. En koskaan. Se oli uskomatonta. Annoin kaikkeni Atléticolle ja kannattajat antoivat kaikkensa minulle, Burgos kiitti Súper Deportivo Radion haastattelussa.

Burgos ei ole vielä löytänyt itselleen uutta seuraa. Burgos on yhdistetty muun muassa Real Zaragozaan, mutta osapuolet eivät päässeetkään yhteisymmärrykseen sopimuksesta.

– Minulle on ollut alusta asti selvää, että ensimmäinen päävalmentajan pestini on Espanjassa. Se on unelmani. Sen on tapahduttava täällä, koska olen ansainnut maineeni Espanjassa. Sain jo tarjouksia, joista jouduin kieltäytymään.

Burgos on viettänyt elämästään yli 20 vuotta Simeonen seurassa. Enää kaksikko ei kuitenkaan työskentele yhdessä.

– Olemme Cholon kanssa aina yhteyksissä. Olemme olleet ystäviä jo vuosikymmenien ajan. Olen viettänyt aikaa Cholon kanssa enemmän kuin perheeni kanssa. Se on fakta, sillä pelasimme kahdeksan vuoden ajan yhdessä Argentiinan A-maajoukkueessa, neljä vuotta Atléticossa ja sitten vietin vielä kymmenen vuotta hänen apuvalmentajanaan. Olemme ystäviä ja se on tehnyt kaikesta helpompaa.