Puolitoista vuotta sitten komean uransa päättänyt uruguaylaishyökkääjä Diego Forlán edusti La Ligassa vain Atlético Madridia, mutta seuraa tietysti tarkasti myös Barcelonan ja Real Madridin tapahtumia. 41-vuotias Forlán kävi Cadena SER:in El Largueron haastattelussa, ja varoitti siitä, että Real Madrid voi tehdä virheen, jos se päästää pitkäaikaisen kapteeninsa Sergio Ramosin lähtemään.

– Olisi sääli, jos jatkosopimusta ei syntyisi, ja pelaaja, jolla on hänen kaltaisensa ura, joutuisi päättämään uransa muualla, Forlán totesi suoraan.

– Ramos on kunnossa ja on yhä ratkaiseva pelaaja. Hän on puolustuspäässä väkevä ja aina läsnä. Real Madrid on tekemässä Ramosin kanssa samanlaisen virheen kuin Barcelona teki Luis Suárezin kanssa (toim. huom. Suárez siirtyi vaatimattomalla siirtosummalla täksi kaudeksi Atlético Madridiin).

– He ovat tärkeitä pelaajia. Neuvotteluissa pitää kuitenkin ymmärtää molempia osapuolia. Ramos on mahtava pelaaja ja vahvempi kuin jotkut nuoret.

Viime aikoina julkisuudessa on puhuttu paljon Barcelonan Lionel Messille maksamista jättisummista. Forlán muistuttaakin, että mistään helposta yhtälöstä ei ole kyse.

– Yksikään pelaaja ei ole yhdenkään instituution yläpuolella. Virhe tapahtuu, kun pelaajalle annetaan tällainen valta. On tärkeää, että on pelaajia kuten Ramos, jolla on samanlainen valta kuin Cristiano Ronaldolla tai Messillä, mutta sitä ei ole helppo hallita tai panna sille rajoja.

[readmore from=Ramos-Sergio]

– Kun valtaa kertyy liikaa, tarvitaan joku, joka vetää rajan. En tiedä, onko tässä kyse siitä. Tämän kaliiperin pelaaja on instituutiolle tärkeä, ja päätöksiä on pakko tehdä.

– On pelaajia, jotka ovat ansainneet olla portaan muiden yläpuolella. Se on loogista, koska he ansaitsivat sen, mutta tämä porras ei saa ylittää rajoja. Pitää kysyä, miksi Suárezin kohdalla päätettiin tehdä niin kuin päätettiin. Hänkin on käänteentekevä pelaaja, Forlán pyöritteli edelleen.

Lähde: AS