Espanjan siirtoikkuna sulkeutui myöhään maanantai-iltana monien muiden maiden tavoin. Mitään megasiirtoja ei siirtotakarajalla La Ligassa nähty, mutta suhteellisen monta kauppaa kuitenkin. Koostamme tähän deadline dayn aikana tehtyjä pelaajasiirtoja yhteen juttuun. Aloitamme koosteen jo viikonlopun puolelta, sillä nekin näihin viime päivien hulinoihin liittyvät.

Siirroista lähes kaikki olivat lainasiirtoja tai ilmaisiirtoja. Koko tammikuun siirtoikkunassa La Liga -seurat tekivät vain neljä pysyvällä siirrolla tehtyä pelaajahankintaa, joista maksettiin siirtokorvaus. Lisäksi yksi pelaaja myytiin La Ligan ulkopuolelle.

Real Valladolid:

Brassilegenda Ronaldon osaomistama seura hankki jo viikonloppuna Athletic Bilbaosta 27-vuotiaan kärkimiehen Kenan Kodron. Kodro on pelannut tällä kaudella Athleticissa neljässä La Liga -ottelussa 69 minuuttia ja tehnyt yhden maalin. Lisäksi seuran oma lainamies, ecuadorialainen Stiven Plaza palasi seuraan lainalta Trabzonsporista.

Hyökkäyspään lisäksi Valladolid vahvisti myös puolustustaan, kun deadline dayna haaviin ui River Platesta lainattu uruguaylainen vasen laitapuolustaja Lucas Olaza, 26. La Liga on Olazalle jo tuttu sarja, sillä hän on pelannut Celta Vigossa jo 63 pääsarjaottelua. Kaudella 2020-2021 Olaza on pelannut Celtassa 18 sarjapeliä (kaikki avauskokoonpanossa), joissa hän on syöttänyt kolme maalia.

Getafe:

Getafe ei siirtoikkunan takarajalla kummemmin mellastanut, vaan jo aiemmin lainatut Takefusa Kubo ja Carles Aleña jäivät merkittävimmiksi vahvistuksiksi. Toppari Soufiane Chakla saapui kuitenkin lainalle Villarrealista.

Celta Vigo:

Celta Vigo luopui siirtotakarajalla kahdesta vakiopelaajastaan, mutta teki myös yhden hankinnan. River Plate -laina Lucas Olaza jatkaa siis uraansa Valladolidissa, ja 12 ottelua tällä kaudella pelannut Turkin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Okay Yokuslu lainattiin Valioliigan West Bromwichiin.

Tulopuolellakin oli yksi pelaaja, eli Benficasta ilmaissiirrolla hankittu Facundo Ferreyra. Celta oli kaivannut uutta kärkimiestä jo pitkään, ja sai nyt 29-vuotiaan argentiinalaisen loppukauden kattavalla sopimuksella. Ferreyran rooli jäi Benficassa olemattomaksi, mutta hän on mättänyt taannoin komeita maalimääriä Shakhtar Donetskissa. La Ligaa Ferreyra on pelannut aiemmin Espanyolissa.

Elche:

Sarjanousija Elche luopui pettymyksen tuottaneesta ja katsomoon pudonneesta Lyonin lainamiehestään Youssouf Konésta, jonka uusi laina vei turkkilaiseen Hataysporiin. Juan Sánchez Miñon ja Jeison Lucumín sopimukset purettiin. Kiinnostavinta liikehdintää nähtiin maalivahtiosastolla. Diego Rodríguezin lainasopimus päätettiin etuajassa, ja uudeksi torjujaksi Elche lainasi Tottenhamista tämän maanmiehen, argentiinalaisen Paulo Gazzanigan.

Barcelona:

Talouskriisissä oleva Barcelona jätti odotetusti hankinnat tekemättä, mutta löysi sentään siirtotakarajalla uuden lainaseuran toppari Jean-Clair Todibolle. Edellisessä lainaseurassaan Benficassa Todibolle ei juuri peliaikaa herunut. Nyt tie vie ranskalaiseen Niceen. Lainaan sisältyy myös osto-optio.

Real Madrid:

La Ligan puolustava mestari jätti odotetusti hankinnat tekemättä niin deadline dayna kuin koko tammikuun siirtoikkunassakin. Aiemmin tammikuussa Real Madrid oli löytänyt lainaseurat Luka Jovicille ja Martin Ødegaardille.

Real Betis:

Sevillalaisseura Betis ei tehnyt siirtotakarajalla hankintoja, mutta vastasi siirtoikkunan kalleimmasta myynnistä Espanjassa, kun se myi 7 miljoonalla eurolla Antonio Sanabrian Torinoon. Sanabrian aukkoa paikkaamaan Betis nosti edustusjoukkueeseen virallisesti omasta B-joukkueestaan Yassin Fekirin. Hänen isoveljensä Nabil Fekir pelaa niin ikään Betisissä sekä Ranskan maajoukkueessa.

Alavés:

Alavés teki siirtoikkunan loppusuoralla kaksi hankintaa, molemmat lainasopimuksilla. Manchester Unitedista lainalle saapui lupaava Facundo Pellistri ja Athletic Bilbaosta pienelle peliajalle jäänyt laitalinkki Iñigo Córdoba. Sivurooliin Alavésissa jäänyt laitapuolustaja Adrían Marín päästettiin puolestaan ilmaiseksi Granadaan.

Valencia:

Valencia oli siirtotakarajalla sarjan aktiivisimpia seuroja. Se lainasi Wolverhamptonista kärkimies Patrick Cutronen, Benficasta toppari Ferron sekä Cagliarista keskikentän pohjapelaaja Christian Olivan. Poispäin lähetettiin kärkimies Rubén Sobrino, jonka Valencia lainasi Cádiziin. Ainakin paperilla Valencia on potentiaalisesti yksi siirtoikkunassa eniten vahvistuneista joukkueista.

Cádiz:

Sarjanousija Cádiz toivoo tehoja Valenciasta lainatulta Rubén Sobrinolta, joka ei saanut Valenciassa juurikaan peliminuutteja. Tieltä raivattiin sarjatasoa alemmas lähetetyt hyökkääjät, Logroñésiin lähetetty Nano Mesa sekä kaksi maalia tällä kaudella tehnyt, Mallorcaan lainattu Álvaro Giménez. Segundaan lähti lisäksi myös keskikenttäpelaaja Yann Bodiger, jonka uusi seura on Castellón. Kaikkiaan Cádiz värväsi siirtoikkunassa kaksi pelaajaa ja luopui peräti viidestä.

Huesca:

Sarjajumbo Huesca lainasi nigerialaisen Kelechi Nwakalin sarjatasoa alemmas Alcorcóniin, mutta teki myös yhden suhteellisen korkean profiilin hankinnan. Seuraan siirtyi Laziosta loppukauden lainalle Slovakian maajoukkuetoppari Denis Vavro, joka on pelannut Serie A:ssa 12 ottelua.

Granada:

Granada vahvistui siirtoikkunan viimeisenä päivänä kahdella pelaajalla, Alavésista lainatulla laitapuolustajalla Adrían Marínilla ja Watfordista lainalle saapuneella portugalilaisella keskikenttäpelaajalla Domingos Quinalla. Keskikenttäpelaaja Ramon Azeez lainattiin Segundan Cartagenaan.

Athletic Bilbao:

Baskiseura ja tuore Supercopan voittaja lähetti deadline dayna laitalinkki Iñigo Córdoban lainalle Alavésiin. Hankintoja Athletic ei tehnyt, lukuun ottamatta kakkosjoukkueesta nostettua keskikenttäpelaajaa Oier Zarragaa.

Osasuna:

Osasunan ainoa siirtotakarajan kiinnitys oli sarjatasoa alempaa Gironasta lainattu toppari Jonás Ramalho. Myös Athletic Bilbaossa taannoin pelannut Ramalho tulee seuraan 56 La Liga -ottelun kokemuksella.

Sevilla:

Sevillan ainoa peliliike siirtotakarajalla oli lähettää laitahyökkääjä Oussama Idrissi lainalle Ajaxiin. Vastoin aiemmin mediassa liikkuneita tietoja, lainapestiin ei sisälly osto-optiota.

Atlético Madrid:

Sarjajohtaja Atlético ei siirtotakarajalla toiminut, lukuun ottamatta kahden nuoren lupauksensa Germán Valeran ja Victor Mollejon lainapestejä alemmalle sarjatasolle.

Levante:

Levante lainasi maalivahtinsa Kiko Vegasin toisen sarjatason Mallorcaan. Vegas pelasi tällä kaudella Levantessa yhden sarjaottelun, Athletic Bilbaota vastaan.

Villarreal:

Hyvää kautta pelaava Villarreal lainasi siirtotakarajalla pienelle peliajalle jääneen topparinsa Soufiane Chaklan Getafeen. Ainoa siirtoikkunan uusi hankinta oli jo siirtoikkunan auetessa Watfordista hankittu Étienne Capoue.

Real Sociedad:

La Real ei siirtotakarajalla aktivoitunut, mutta vastasi aiemmin siirtoikkunassa La Ligan kalleimmasta talvihankinnasta ostettuaan Sevillasta 10 miljoonalla eurolla Carlos Fernándezin. Hyökkääjää tarvittiin, kun Willian José lainattiin Wolvesiin.

Eibar:

Myös Eibarissa oli hiljaista siirtotakarajalla. Seura luopui aiemmin tammikuussa kolmesta pelaajastaan, ja hankki tilalle ilmaissiirrolla keskikenttäpelaaja Aleix Garcían.

Lähteet: Transfermarkt ja seurojen omat kotisivut