La Ligassa on tänään ”Deadline day”, useimpien muiden eurooppalaisten pääsarjojen tavoin. Siirtoikkuna menee Espanjassa kiinni ensi yönä kello 01 Suomen aikaa, ja sen jälkeen on kokoonpanot lyöty lukkoon loppukauden ajaksi. Sopimuksettomia pelaajia voi toki kiinnittää sen jälkeenkin.

Siirtoikkuna on ollut toistaiseksi erittäin hiljainen – pitkälti koronapandemian aiheuttamista talousvaikeuksista johtuen. Tammikuun aikana on tehty vain 18 pelaajahankintaa, ja niistäkin valtaosa on joko lainasiirtoja tai ilmaishankintoja.

Kalleimpia hankintoja ovat olleet Real Sociedadin Sevillasta värväämä Carlos Fernández (10 milj. euroa) sekä Sevillan hankkima Atalanta-hyökkääjä Papu Goméz (5,5 milj.). Tärkeitä siirtoja olivat toki myös Atlético Madridin Diego Costan tilalle hankkima lainakärki Moussa Dembélé sekä Getafen suurseuroista lainaamat, Real Madridin Takefusa Kubo ja Barcelonan Carles Aleña.

Kaikkiaan seitsemän seuraa ei tehnyt tammikuussa yhtään pelaajahankintaa. Nämä seurat ovat Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao, Granada, Levante, Real Betis ja Huesca.

Myös merkittävimmät siirrot ulospäin ovat olleet lainasiirtoja. Real Madrid lähetti Martin Ødegaardin lainalle Arsenaliin ja Luka Jovicin Eintracht Frankfurtiin. Atlético Madrid puolestaan purki sopimuksensa Diego Costan kanssa. Real Sociedad puolestaan lainasi Willian Josén Wolvesiin, ja siksi sen oli pakko hankkia Fernández. Real Betis puolestaan vastasi ikkunan kalleimmasta myynnistä, kun se sai Torinolta Antonio Sanabriasta 10 miljoonaa euroa.

Mitä voi vielä odottaa?

Mitään isoa liikehdintää ei kannata odottaa myöskään siirtoikkunan viimeisenä päivänä. Barcelonan kassa on tyhjä, tai pikemminkin erittäin pahasti velkainen, ja Real Madrid säästää huhujen mukaan paukkuja kesällä yrittämäänsä Kylian Mbappén värväykseen.

Hyvin todennäköisesti kumpikaan jättiläisistä ei tiedota maanantaina pelaajasiirroista. Barcelonan osalta on keskusteluja käyty lähinnä Manchester Cityn topparin Éric Garcían kotiinpaluusta, mutta Garcíankin siirto tapahtuu lähes varmasti vasta kesällä, kun hänestä ei tarvitse maksaa siirtokorvausta.

Joitain pienempiä hankintoja maanantaina silti saatetaan nähdä. AS:n siirtoikkunan alkupuoliskolla julkaiseman jutun mukaan monet La Liga -seurat ovat etsineet ikkunassa vahvistusta etenkin hyökkäykseensä.

Jotkut ovat aukkojaan jo paikanneet, mutta hyökkääjähankintaa sopii odottaa etenkin Levantelta. Levante etsi turhaan hyökkääjää jo viime kesänä, ja tontti on edelleen täyttämättä. Ehkä maalisuoralla vielä tapahtuu? Myös Elche ja Huesca saattavat vielä hankkia jostain uuden hyökkääjän.

Real Betisin kohdalla mahdollisena pidetään, että joukkue vahvistuu keskuspuolustajalla. Yksi mahdollisuus on sopimukseton Ezequiel Garay, mutta hänen värväystään ei sidota siirtotakarajaan.

Kärkimiestä etsii tiettävästi myös Celta Vigo. Joukkueen hyökkäystehot ovat olleet liian paljon Iago Aspasin varassa, ja nyt hänkin on loukkaantunut.

Sarjanousija Elche kaipaisi hyökkääjän lisäksi mahdollisesti myös topparia ja keskikenttäpelaajaa, mutta paikat kokoonpanossa ovat tällä hetkellä täynnä. Jos tulijoita on, niin jonkun pitää myös lähteä. Myös kesän siirtoikkunassa Elche pani kunnolla hulinaksi vasta deadline dayna (kuusi hankintaa siirtotakarajalla), joten kalkkiviikoilla hullaantuminen ei ole seuralle uutta.

Valencia hankki tammikuun päätteeksi toppari Ferron sekä hyökkääjä Patrick Cutronen, molemmat lainasiirroilla. Ruben Sobrino puolestaan lainattiin vastavuoroisesti Cádiziin. Edelleen lienee silti yhä mahdollista, että Valencia kiinnittäisi jostain keskikenttäpelaajan. Ainakin vielä aiemmin huhuttiin Valencian havittelevan Tottenhamin Harry Winksiä, mutta viime aikoina huhut ovat vaimentuneet.

Atlético Madrid saattaa vielä luopua siirtotakarajalla Vitolosta. Keskikenttäpelaajasta on kiinnostunut Villarreal.

Granada ei ole tehnyt siirtoikkunassa vielä mitään, mutta maanantaina voi vielä tapahtua. Tulopuolella on mahdollisesti Watfordin portugalilainen keskikenttäpelaaja Domingos Quina, ja myös vasen laitapakki on ollut haussa. Ramón Azeezista ollaan valmiita luopumaan. Atléticon lainapelaaja Nehuénin Granada haluaisi pitää riveissään, mutta Atlético on etsinyt Nehuénille seuraa, jossa peliaikaa on enemmän tarjolla. Yksi mahdollinen osoite on Cádiz.

Lähteet: AS, Mundo Deportivo ja Transfermarkt