Vaikka Jorge Molina täyttää huhtikuussa jo 39 vuotta, on hän pelannut tälläkin kaudella isossa roolissa Granadan joukkueessa. Molina on pelannut kaikissa kilpailuissa 28 ottelua ja tehnyt niissä kahdeksan maalia. Maaleista kolme on syntynyt Granadan kolmessa cup-ottelussa, joissa joukkue on tehnyt yhteensä kuusi osumaa. Puolet niistä on siis Molinan tekemiä. Lisäksi hän on syöttänyt yhden maalin.

Molina on tällä kaudella La Ligan kolmanneksi vanhin pelaaja. Vanhempia ovat vain jo 39 vuotta täyttänyt Joaquín (Real Betis) ja sarjanousija Elchen 40-vuotias Nino. Kaikki kolme ovat kärkimiehiä, mutta heistä tehokkain on ollut kolme liigamaalia tällä kaudella tehnyt Molina. Joaquínilla maaleja on yksi, ja Ninolla ei vielä yhtään.

Molinan sopimus kattaa myös kauden 2021-2022, joten näillä näkymin hän pelaa La Ligaa myös 40 vuotta täytettyään.

– Elän jalkapalloa varten. Se on asia, josta eniten pidän. Teen kaiken voitavani, jotta saan jatkaa tästä suurenmoisesta urheilusta nauttimista. Itsestään on pidettävä huolta, ja oltava joka päivä täynnä intoa treenejä ja pelaamista varten, Molina kertoo jaksamisensa saloista AS:n haastattelussa.

– Tällä hetkellä koen oloni hyväksi. Sitten, kun voimani alkavat ehtyä enkä voi enää auttaa joukkuetta, jätän jalkapallon. Mutta nyt haluan elää tässä hetkessä.

Copa del Reyn kuudesta puolivälieräjoukkueesta on jo viisi selvillä. Jatkossa ovat Barcelona, Sevilla, Real Betis, Villarreal ja Levante, sekä ainoana ei-pääsarjaseurana Segundan Almería. Torstaina jatkopaikkaa tavoittelevat Granadan ja Athletic Bilbaon tässä järjestyksessä haastavat Segunda B:n seurat Navalcarnero ja Alcoyano – cupin tämän kauden sensaatiojoukkueet.

Molinan Granada kohtaa siis vieraissa Navalcarneron, mutta kokenut hyökkääjä seuraa varmasti mielenkiinnolla myös Alcoyn tapahtumia, sillä Alcoy on hänen kotikaupunkinsa ja Alcoyano kasvattajaseuransa.

– Alcoyano ja Navalcarnero ovat näin pitkällä, koska ovat pelanneet todella hyvin. Alcoyano koki historiallisen illan, kun se kohtasi Real Madridin ja onnistui vielä pudottamaan sen. Olen erittäin iloinen siitä, koska yksi kaverini pelaa joukkueessa ja olen kotoisin siitä kaupungista. Toivottavasti Alcoyano pudottaa Athleticin, Molina kertoi.

– Meidän pelistämme Navalcarneroa vastaan tulee erittäin vaikea, koska joukkue on näin pitkällä aiheesta. He pudottivat jo Eibarin. Se on kova joukkue, joka pelaa tekonurmella. Yritämme sopeutua siihen, ja päästä jatkoon.

Molina kertoo, että haluaa jatkaa jalkapallon parissa myös peliuran päätyttyä. Hän on jo hankkinut pätevyyden niin valmentajaksi kuin urheilujohtajaksikin, mutta toiveet omasta roolista ovat vielä auki. Sitä ennen hän haluaa vielä pelata ainakin sopimuksensa loput puolitoista kautta.

[readmore from=Molina-Jorge]

– Aina, kun teen maalin, teen jonkin ikäennätyksen. Sanon aina, ”parempi myöhään kuin ei milloinkaan”. Minun osani oli saada kokea huippujalkapalloilu korkeammalla iällä. Pääsin La Ligaan työllä ja tuskalla, ja nyt yritän vain nauttia siitä.

Viime kesänä Granadaan siirtynyt Molina debytoi La Ligassa 29-vuotiaana kaudella 2011-2012, pelattuaan tuolloin Real Betisissä.