La Liga -viikonlopun viimeisessä ottelussa sarjakärki Atlético Madrid sai vastaansa Valencian. Atlético hätyytteli jo ensiminuuteilla pariin otteeseen vaarallisesti vieraiden maalia, mutta avausosumasta vastasi kuitenkin Valencia.

Pelattiin 11. minuuttia, kun Valencia rakenteli maltilla hyökkäystä, ja pallo siirrettiin 25 metriin serbialaiselle Uros Racicille. Tämä ei tilanteessa kainostellut, vaan pamautti suoraan syötöstä upean kierteisen laukauksen aivan Atléticon maalin ylänurkkaan. Maali oli 22-vuotiaan Racicin La Liga -uran ensimmäinen, ja syntyi häikäisevän upealla tavalla.

Tasoihin Atlético nousi avausjakson puolivälissä. Kulmapotku päätyi pompun kautta takatolpalle, johon riensi portugalilainen João Félix. Nuorta taituria ei tunneta vahvana pääpelaajana, ja niinpä viimeistely sujuikin eräänlaisella ”karatepotkulla”.

Enempää maaleja ei tasaisella ensimmäisellä puoliajalla nähty, vaan tauolle mentiin 1-1-numeroissa.

Aivan kuten ensimmäiselläkin, myös toisella puoliajalla Atlético haki alusta lähtien ahneesti maalia. Parhaat paikkansa se sai kulmapotkuista. 54. minuutilla verkko lopulta heilahti. João Félix toi ylös vastahyökkäystä, jatkoi pallon Luis Suárezille, ja uruguaylainen sijoitti pallon pienestä kulmasta tolpan kautta verkkoon. Suárez antoi maalillaan itselleen syntymäpäivälahjan, sillä hän täyttää tänään 34 vuotta.

OptaJose

@OptaJose
12 - Luis Suárez 🇺🇾 has scored 12 goals in his first 15 @LaLigaEN games for @atletienglish, the best start of a player for the same club since Cristiano Ronaldo for Real Madrid in 2010 (13 goals). Amazing.

Valencia ei lannistunut, vaan rakenteli aktiivisesti hyökkäyksiä edelleen. 72. minuutilla seurasi kuitenkin lopullinen niitti, kun Ángel Correa muutti Marcos Llorenten hyvästä esityöstä numeroiksi jo 3-1.

Correan maalin jälkeen Valencialta ei enää pinnistelyjä nähty, vaan Atléticon neljäs maali oli paljon lähempänä. Vain kehno viimeistely ja huolimattomuus hyökkäyspäässä pitivät huolen siitä, että Valencia selvisi vain kahden maalin tappiolla. Loppulukemiksi jäi 3-1.

Valencian iltaa synkensi myös kaksi takareisivammaa. Toppari Mouctar Diakhaby loukkaantui aivan toisen puoliajan alussa ja laitapuolustaja Thierry Correia ottelun viimeisessä tilanteessa.

Atléticolle voitto oli erittäin ansaittu, ja sen turvin se kasvatti johtonsa sarjakärjessä jälleen seitsemään pisteeseen – ottelun Real Madridia vähemmän pelanneena.