Espanjan Supercupin varjoon jäi viime viikonloppuna vähän se, että myös Copa del Reyssä pelattiin 12 kolmannen kierroksen ottelua. Peräti neljässä parissa nähtiin yllätys, kun alasarjajoukkue pudotti La Liga -seuran.

Näin ollen neljännelle kierrokselle, eli neljännesvälieriin on selviytynyt toistaiseksi vain kahdeksan La Liga -joukkuetta. Ne voivat saada vielä seuraa Supercopan osallistujista, jotka avaavat omat cup-taipaleensa keskiviikkona ja torstaina. Joka tapauksessa 16 parhaan joukossa on varmuudella viisi joukkuetta pääsarjatason alapuolelta.

Kaikkein kylmintä kyytiä sai Alavés, joka hävisi lauantaina Segundan Almerían vieraana peräti maalein 5-0. Joukkueen valmentajaksi tiistaina palannut Abelardo sai siis uudelle pestilleen pahimman mahdollisen alun.

Suurin yllättäjä oli kuitenkin kolmannella sarjatasolla Segunda B:ssä pelaava Navalcarnero, joka pudotti jatkosta Eibarin maalein 3-1. Navalcarnerosta tuli siten jo viides Segunda B:n seura, joka pudotti tällä kaudella cupista La Liga -joukkueen.

Navalcarneron voittoa oli todistamassa pieni, koronarajoitusten sallima määrä yleisöä. Joukkueen sankariksi nousi toisen polven jalkapalloilija Juan Esnáider, joka teki joukkueensa kaksi viimeistä maalia. 28-vuotias Esnáider ei ole koskaan pääsarjatasolla pelannut, mutta hänen isänsä ja täyskaimansa, argentiinalaissyntyinen Juan Esnáider teki komean pääsarjauran.

Kolme A-maaotteluakin Argentiinan joukkueessa pelannut Esnáider edusti urallaan sekä Real Madridia (43 ottelua) että Atlético Madridia (46 ottelua), sekä Italiassa vajaat kaksi vuotta Juventusta. Kaiken kaikkiaan Esnáider pelasi La Ligassa 166 ja Mestarien liigassa 14 ottelua. Real Madrid oli värvännyt Esnáiderin Argentiinasta vasta 17-vuotiaana, sillä hän oli ikäluokkansa suurimpia lupauksia.

Aivan odotetun loistokasta urasta ei kuitenkaan ollut tullut, mutta kunnioitettava silti. Nyt 47-vuotias Esnáider voitti Copa del Reyn kerran Real Madridissa ja kahdesti Real Zaragozassa, ja valmensi vuonna 2016 La Ligassa Getafea. Zaragozassa pelatessaan Esnáider voitti myös cup-voittajien cupin kaudella 1994-1995, ja teki maalinkin loppuottelussa Arsenalia vastaan.

– Isäni on Argentiinassa nauttimassa rannasta ja ottamassa aurinkoa. Hän on varmaan nähnyt pelin ja on iloinen, kuten koko perhe ja koko Navalcarnero, Juan Esnáider nuorempi kommentoi Carrusel Deportivolle.

– Tämä on uskomaton saavutus niin pelaajille, seuralle kuin koko kylällekin.

Lisäksi La Liga -joukkueista cupista putosivat viikonloppuna sarjanousijat Cádiz ja Elche. Real Valladolidin, Levanten ja Sevillan jatkopaikka varmistui vasta pitkän kaavan kautta.

3. kierroksen tulokset:

Lauantai:
Peña Deportiva-Real Valladolid 1-4ja.
Almería-Alavés 5-0
Girona-Cádiz 2-0
Fuenlabrada-Levante 1-1, 2-4rp.
Leganés-Sevilla 0-1ja.
Rayo Vallecano-Elche 2-0

Sunnuntai:
Málaga-Granada 1-2
Espanyol-Osasuna 0-2
Sporting Gijón-Real Betis 0-2
Navalcarnero-Eibar 3-1
Tenerife-Villarreal 0-1
Alcorcón-Valencia 0-2

Keskiviikko:
Córdoba-Real Sociedad
Alcoyano-Real Madrid

Torstai:
Ibiza-Athletic Bilbao
Cornellá-Barcelona

Cupin neljännesvälieräparit arvotaan ensi perjantaina.

Lähde: AS