Atlético Madridin käskyttäjä Diego Simeone vaikuttaa valmentajalta, joka osaa käsitellä pelaajiaan ja repiä heistä kaiken irti, mutta Filipe Luísin mukaan asia ei ole ihan niin mustavalkoinen.

Luís, 35, pelasi Simeonen alaisuudessa Atléticossa lähes 300 ottelua vuosina 2010-2014 ja 2015-2019. Brassipuolustaja arvostaa entistä pomoaan suuresti, mutta hän kertoi O Jogon haastattelussa, että ihmisjohtaminen ei kuulu hänen mielestä Simeonen suurimpiin vahvuuksiin.

– Hän vaati kaikilta maksimaalista suoritusta jokaisissa harjoituksissa. Hänen kanssa kaikki tehtiin täysillä.

– Oliko hän hyvä käsittelemään ihmisiä? Ei. Hänen ei ole helppo käsitellä pelaajien luonteita, mutta hän nielee ylpeytensä.

– Hän on hyvää pataa joidenkin pelaajien kanssa ja muiden kanssa hän käyttäytyy ammattimaisemmin.

– Onko hän hyvä käsittelemään jalkapalloilijoita? Tavallaan… Mutta hän ei ole yksi parhaista, joiden kanssa olen työskennellyt. [Brasilian maajoukkuevalmentaja] Tite on mahtava siinä. Hän saa kaikki tuntemaan olonsa todella tärkeiksi. Hänellä on poikkeuksellinen puheen lahja.

Luís myönsi, että hän ei ollut aina Simeonen kanssa samaa mieltä taktisista valinnoista, mutta hänestä Atléticolla ei voisi olla parempaa valmentajaa.

– Me kinastelimme hänen kanssa jatkuvasti siitä, että meidän pitäisi pitää palloa enemmän. Hän oli kuin isä ja ystävä. Me työskentelimme pitkään yhdessä. Hänellä oli tapana istuskella minun ja Diego Godínin kanssa ja vitsailla: ”Haluatteko pitää enemmän palloa? Onko Godínilla tarpeeksi hyvä jalka, jotta hän voi avata peliä alhaalta?”

– Simeone uskoo työhönsä paljon. Jokaisen kentällä olevan pelaajan on tehtävä todella kovaa töitä. Hän muuttaa taktista systeemiä kesken pelin ja vaihtelee paloja vastustajan mukaan.

– Minä halusin pelata hyökkäävämmin, mutta mitä minä voin sanoa? Hän on paras mahdollinen valmentaja Atléticolle.