Manchester Cityn toppari Eric Garcían siirtoa Barcelonaan on pidetty hyvin todennäköisenä tammikuun siirtoikkunassa. Espanjalaislehti AS kuitenkin uutisoi nyt, ettei siirto toteudu kesken kauden.

AS kirjoittaa, että Barcelonan puheenjohtajavaalien kolme ehdokasta − Joan Laporta, Víctor Font ja Toni Freixa − ovat ilmoittaneet väliaikaiselle seurajohdolle, ettei hankintaa pidä tehdä tammikuussa.

Laporta on vaalien ylivoimainen suosikki Mundo Deportivon aiemmin teettämän gallupin mukaan. Laporta perusteli, miksi Garcíaa ei pidä hankkia Kataloniaan tässä siirtoikkunassa.

− Kyseessä on pelaaja, jonka sopimus on pian loppumassa. Nyt täytyy odottaa, muuten pitäisi maksaa siirtokorvaus ja pelaajan palkka, Laporta sanoi.

García on 20-vuotias keskuspuolustaja, jolla on sopimus Manchester Cityn kanssa tämän kauden loppuun saakka. García on pelannut kuluvalla kaudella kolme peliä Valioliigassa ja kolme ottelua Mestarien liigassa.

AS:n mukaan siirrosta oli jo käytännössä sovittu Garcían kanssa. Lehti kuvailee käännettä yllättäväksi ja lisää, että viime hetken muutos saattaa vaikuttaa myös espanjalaistopparin ajatuksiin siirrosta.

García on kauden päätyttyä vapaa lähtemään ilmaissiirrolla pois Manchesterista, mutta City tietää, kuinka kovasti Barcelona nuoren pelaajan haluaisi. On mahdollista, että City tekee Garcíalle uuden sopimuksen, jolloin ostajan täytyy sittenkin maksaa pelaajasta siirtokorvaus.