Pepe siirtyi Portosta Real Madridiin kesällä 2007. Real Madrid maksoi topparista 30 miljoonaa euroa.

Pepe vietti Real Madridissa kymmenen vuotta ja voitti muun muassa kolmesti Mestarien liigan. Lisäksi Pepe kruunattiin kolmesti Espanjan mestariksi. Pepe pelasi seurassa 334 ottelua.

Nykyään Portoa edustava Pepe kertoi Expresson haastattelussa, millaisen taktisen kaaoksen hän löysi siirtyessään Real Madridiin. Bernd Schüster toimi Real Madridin päävalmentajana.

– Debyyttini oli derbyssä Atléticoa vastaan. Tulin Real Madridiin Portosta, joka oli taktisesti hyvin organisoitu joukkue. Siellä kaikki oli selvää. Real Madridiin siirryttyäni löysin kaaoksen. Joukkueessa ei ollut minkäänlaista tasapainoa. Muistan sanoneeni Fabio Cannavarolle kesken derbyn, että tarvitsemme tasapainoa, mutta hän vastasi, ettei täällä ole sellaista ja jokainen hoitaa vain oman ruutunsa.

– Mietin, ettei se voi olla totta. Katsoin laidoille ja näin laitapuolustajat ylhäällä. Keskikentän pohjapelaaja oli hyökkäyksessä mukana ja minulla oli takanani 50 metriä tyhjää tilaa.

– Pikku hiljaa sain itselleni paremman statuksen joukkueessa. Real Madridin oli tehtävä jatkuvasti maaleja, koska 2-0 ei riittänyt kannattajille. Meidän oli tehtävä neljä, viisi tai kuusi maalia ja samaan aikaan puolustuksessa oli vain topparit ja maalivahti, 37-vuotias toppari muisteli.

Lähde: MARCA