Barcelonan entinen hyökkääjä Samuel Eto’o toivoo, että Ansu Fatista tulee katalonialaisjoukkueen seuraava ykköstähti.

Fati, 18, on aloittanut ammattilaisuransa säkenöivästi rikkomalla useita eri ennätyksiä, mutta kuluva kausi on mennyt häneltä osittain ohi polvivamman takia. Ennen loukkaantumistaan hän oli pelannut tällä kaudella kymmenen ottelua tehden niissä yhteensä viisi maalia ja syöttäen neljä.

Barcelonan kiistaton ykköstähti on jo pitkään ollut joukkueen nykyinen kapteeni Lionel Messi. Argentiinalaistähti on ollut Barçan kantava voima myös tällä kaudella, mutta hänen tulevaisuudestaan on käyty paljon keskustelua, sillä hänen sopimuksensa päättyy ensi kesänä. Vaikka Messi jäisikin Barcelonaan, ei kukaan osaa sanoa, kuinka monta kautta 33-vuotiaalla argentiinalaistaiturilla on vielä jäljellä lajin ehdottomalla huipulla.

Eto’o, 39, pelasi Barcelonassa, kun Messi otti ensimmäisiä askeliaan katalonialaisten ykkösmiehistössä ja nousi lajin supertähdeksi. Kamerunilaislegenda tietää siis hyvin, kuinka suuret saappaat Messi aikanaan jättää täytettäviksi, ja hän toivoo Fatin vastaavan haasteeseen.

– Minusta hän on iso tulevaisuuden nimi, kommentoi Eto’o SPORTbiblen haastattelussa.

– Hän tekee tällä hetkellä uskomattomaia asioita, joten minusta Barcelonan on kehitettävä häntä ja huolehdittava hänestä erityisen hyvin.

– Toivottavasti hän on se, joka ottaa Messin paikan.