La Ligan sarjajumbo Huesca isännöi maanantai-iltana El Alcorazilla keskikastin Real Betisiä. Ottelusta on tulossa hyinen kohtaaminen, sillä peli-illaksi on ennustettu jopa seitsemää pakkasastetta. Espanjalaisittain olosuhteet ovat hyvin poikkeukselliset, sillä edes Suomessa ei pelata usein moisissa pakkasissa.

Kotijoukue Huesca kaipaa kipeästi pisteitä, sillä se on voittanut kauden 17 ottelustaan toistaiseksi vain yhden. Putoamisviiva on kuitenkin vain viiden pisteen päässä, sillä sarjajumbo on yhdeksällä pistejaollaan sarjan eniten tasapelejä pelannut joukkue. Joka tapauksessa sarjanousijan päävalmentaja Míchel myönsi ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa suoraan tiedostavansa, että hänen työpaikkansa on ottelussa pelissä.

Filomenaksi nimetty kylmä rintama, koronavirus ja Copa del Rey eivät ole Míchelin valmistautumispyrkimyksiä helpottanut, sillä joukkue ei ole pystynyt harjoittelemaan lainkaan päivinä ennen Betis-ottelua. Helppo ei tosin ole Betisinkään kausi ollut, sillä joukkueella on tällä kaudella La Ligassa eniten tappioita (9), eniten päästettyjä maaleja (31) ja yhdeksän loukkaantumisen myötä melkoinen loukkaantumissuma.

Kesällä 2019 Huescan valmentajana aloittanut ja joukkueen ensimmäisellä kaudellaan La Ligaan nostanut Míchel nauttii kyllä joukkueen pelaajien tukea, mutta AS:n mukaan tasapeli tai tappio johtaisi valmentajan välittömiin potkuihin.