Lionel Messi teki joulukuussa historiaa, kun hän iski 644. osumansa Barcelonan paidassa, sillä hänestä tuli kaikkien aikojen eniten maaleja yhdelle seuralle iskenyt pelaaja. Ennätyksen edellinen haltija oli brasilialaislegenda Pelé, joka onnistui Santosin riveissä maalinteossa 643 kertaa.

Messiä sponsoroiva Budweiser-olutmerkki keksi ennätyksen kunniaksi järjestää hauskan tempauksen. Argentiinalaistähden ennätykseen oli sen syntyhetkellä osallistunut 160 maalivahtia, joiden selän taakse Messi oli laittanut pallon ainakin kertaalleen. Budweiser lähetti heille mittatilaustyönä tehdyn pullon jokaisesta maalista, jonka Messi oli heitä vastaan tehnyt. Osa sai yhden pullon ja osa hieman enemmän.

Eniten kaljapulloja sai brasilialainen Diego Alves, joka pelasi Messiä vastaan Almeríassa ja Valenciassa yhteensä 17 kertaa. Noissa peleissä Messi mätti peräti 21 maalia, joten Alves sai lähes korillisen olutta.

Nykyään kotimaansa suurseuraa Flamengoa edustava Alves esitteli pullosaalistaan Instagram-tilillään ja onnitteli Messiä ennätyksestä.

– Onnittelut Lionel Messille 644 maaliin yltämisestä. 21 pullon myötä näyttäisi siltä, että minullakin on oma ennätykseni! veisteli Alves.

Julkaisun kommenttikenttään saapui vitsailemaan myös Atlético Madridin entinen puolustaja ja Alvesin nykyinen joukkuekaveri Filipe Luís. Hänkin tietää hyvin, millaista on pelata Messiä vastaan, sillä hän on kohdannut argentiinalaistaiturin 26 kertaa – useammin kuin kenenkään muun urallaan.

– Jos olisit pelannut siellä (Espanjassa) vielä kaksi vuotta, niin voisit avata oman baarin, heitti Luís.

Tätä nykyä Messin maalisaldo Barcelonassa on jo 648 osumaa.

ESPN FC

@ESPNFC
Goalkeeper Diego Alves received a bottle of beer for every goal he conceded against Lionel Messi.

Felipe Luis couldn't resist 😂🍺