Barcelona kohenteli asemiaan La Ligassa, kun se haki rästiottelussa sarjapisteet Bilbaosta maalein 3-2. Vauhdissa olivat etenkin 18-vuotias Pedri, Frenkie de Jong ja Lionel Messi.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue Athletic Bilbao jo kolmannella minuutilla. Iñaki Williams sai hyvän syötön Raúl Garcíalta ja laukoi terävän matalan kudin verkkoon. Marc-André ter Stegen sai vähän sormiaan väliin, muttei onnistunut estämään maalia.

Barcelonan 14. minuutilla tekemä tasoitusmaali oli komea. Messi lähetti keskityksen aivan päätyrajalle maalin oikealle puolelle, Frenkie de Jong kurotti siihen hienosti ja syötti keskustaan, jossa täysin vapaana odotellut Pedri puski pallon maaliin.

Samat miehet olivat asialla myös 38. minuutilla syntyneessä johtomaalissa. Messi syötti pystyyn Pedrille, Pedri jatkoi pallon kantapäällään takaisin Messille, ja tämä laukoi pelaajaruuhkan takaa terävän kudin alanurkkaan. Messi ei ole pelitilannemaaleilla tällä kaudella mässäillyt, joten hän tuuletti maaliaan varsin vapautuneesti.

62. minuutilla syntynyt 1-3-maali oli myös komea. Antoine Griezmann murtautui rangaistusalueelle ja löysi keskeltä Messin. Messi ei epäröinyt, vaan viimeisteli yläriman kautta illan toisen maalinsa.

Athletic Bilbaon toiveet heräsivät vielä eloon 90. minuutilla, ja tässäkin Messi oli vahvasti mukana. Maestron pitkä poikittaissyöttö omalla kenttäpuoliskolla päätyi Athleticin Alejandro Berenguerille, ja kotijoukkue hyödynsi harhasyötön armotta. Berenguer jatkoi pallon Iker Muniainille, joka laukoi kauniisti takanurkkaan. Messi painoi jossain taustalla päänsä.

Barcelonan kapteeni oli kaiken kaikkiaan erittäin näkyvästi esillä. Messi teki kaksi maalia, sai ”kakkossyötön” yhteen, ampui kahdesti tolppaan ja ”syötti” vielä vastustajankin maalin. Athleticin kavennus oli sellainen lahja, että se kunnioitti hyvin katolisten maiden loppiaisperinteitä, joissa itämaan tietäjät tuovat viimeiset joululahjat.

Mitään tämän vaarallisempaa Athletic ei kuitenkaan enää aikaiseksi saanut, vaan loppunumerot kirjattiin maalein 2-3. Voitto nosti Barcelonan sarjassa kolmanneksi Atlético Madridin ja Real Madridin taakse, joten kärkisijoilta löytyy vihdoin tuttu ja odotettu kolmikko. Kyseessä on ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Barcelona löytyy sarjan kärkikolmikosta. Atléticolla on Barcelonaan nähden edelleen seitsemän pisteen etumatka, ja se on pelannut kaksi ottelua Barcelonaa vähemmän.