Copa del Rey yksiosaisine otteluineen tarjosi keskiviikkoiltana kilpailun tähän saakka mojovimman yllätyksen. Kolmannella sarjatasolla pelaava Cornellá pudotti jatkosta La Ligaa johtavan Atlético Madridin, kun se voitti kotiottelunsa 1-0. Ottelun ainoan maalin teki jo seitsemännellä minuutilla laitapuolustaja Adrián Jiménez.

Atlético de Madrid

@Atleti
⏱ 90'+5' | #CornellàAtleti 1⃣-0️⃣

Finaliza el partido en Cornellà.

Atléticolle jättipettymys cupissa oli jo toinen perättäinen, sillä se putosi myös viime kaudella Segunda B:n joukkueelle, tuolloin Cultural Leonesalle. Kyseessä on ensimmäinen kerta Atléticon historiassa, kun matka cupissa katkeaa kahdella perättäisellä kaudella Segunda B:n joukkueeseen. Harvinaista moinen on ollut muutenkin. Tällä kaudella näin kävi Atléticon ohella myös Getafelle, mutta edellistä kertaa saadaan hakea 11 vuoden takaa.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Últimos equipos de Primera eliminados dos temporadas seguidas por equipos de Segunda B:
Madrid (2008-09 y 2009-10)
Getafe (2019-20 y 2020-21)
Atlético (2019-20 y 2020-21)

Atlético ei ollut millään kehnolla joukkueella liikkeellä, sillä avauskokoonpanossa pelasivat muun muassa sensaatiomaisen syyskauden pelannut João Félix, Saúl Ñiguez, Ángel Correa, Geoffrey Kondogbia, Vitolo, José Maria Giménez ja Felipe. Giménez kuitenkin jätti kentän jo kymmenen minuutin jälkeen kärsittyään jälleen kerran loukkaantumisen.

Takaiskumaalin jälkeen Cornellá piti puolustuksensa tiiviinä ja loi hyviä vastahyökkäyksiä. Johtolukemat olisivat voineet olla tauolla suuremmatkin.

Atléticon takaa-ajo mutkistui tuntuvasti puoli tuntia ennen loppua, kun nuori puolustaja Ricard Sánchez ajettiin toisen varoituksen myötä ulos. Varoitukset nousivat noin kymmenen minuutin sisällä. Ulosajon jälkeen serbialainen Ivan Saponjic pääsi pelaamaan kolmannen kerran Atléticon paidassa puolentoista seurassa viettämänsä vuoden aikana.

Kunnia voitosta kuuluu hienon pelin pelanneelle Cornellálle, eikä vain vaisulle Atléticolle. Maalintekoyritykset tilastoitiin ottelussa tasan 15-15, eikä Atlético laukonut kertaakaan kohti vastustajan maalia. Cornellálle maalilaukauksia tilastoitiin kuusi.

Cornellá selvitti nyt tiensä cupissa 32 parhaan joukkoon. Seuraavan kierroksen otteluparit arvotaan perjantaina. Getafen ja Atléticon lisäksi jatkosta on pudonnut La Liga -joukkueista myös Celta Vigo. Neljä La Liga -seuraa pelaa vielä huomenna, ja Barcelona, Real Madrid, Athletic Bilbao ja Real Sociedad aloittavat vasta seuraavalta kierrokselta.

Ottelu pelattiin tutusti tyhjille katsomoille, mutta Cornellán fanit odottivat aidan takana innokkaina sankareitaan stadionilta poistuviksi.