Tammikuun siirtoikkuna käynnistyy perjantaina.

Koronaviruspandemian seurauksena seurat eivät kykene käyttämään juurikaan rahaa, mutta vaihtokaupat ja lainasiirrot ovat entistä todennäköisempiä.

Listasimme uudenvuoden kunniaksi tammikuun siirtoikkunan viisi suurinta nimeä. Mukaan mahtuu muun muassa syyskaudella puheenaiheeksi noussut Riqui Puig.

Arkadiusz Milik

Milik on Atléticon ykkösvaihtoehto Diego Costan korvaajaksi. Atlético ja Costa purkivat yhteisymmärryksessä sopimuksensa maanantaina. Atlético tarvitsee itselleen pikaisesti Costan korvaajan.

AS:n mukaan Milik on jo näyttänyt vihreää valoa Atlético-siirrolle, mutta Napolin asettama 15 miljoonan euron hintalappu on Atléticolle liian suuri. Atlético yrittää neuvotella hinnan pienemmäksi, sillä Milik ei ole pelannut tällä kaudella minuuttiakaan rangaistuksena Napolin jatkosopimustarjouksen hylkäämisestä.

Milik haluaa poistua Napolista mahdollisimman nopeasti saadakseen kevätkaudella peliaikaa. Milik ei välttämättä mahdu mukaan Puolan EM-kisajoukkueeseen, jos koko kausi sujuu katsomossa.

Luka Jovic

Real Madridin hyökkääjä jäi loukkaantumisten vuoksi täysin olemattomalle vastuulle syyskaudella. 23-vuotias Jovic on kärsinyt syksyllä muun muassa koronaviruksesta ja takareisivammasta.

Jovic on päässyt edellisen kerran kentälle marraskuun alussa. Jovicin on määrä poistua Real Madridista tammikuun siirtoikkunassa. Tiettävästi ainakin AC Milan ja Wolverhampton ovat kiinnostuneet Jovicista. Lähtökohtaisesti kyseessä olisi osto-optiollinen lainasiirto.

Jovic siirtyi Real Madridiin puolitoista vuotta sitten Eintracht Frankfurtista 60 miljoonan euron siirtosummalla. Kentän ulkopuoliset toilailut, loukkaantumiset ja heikot peliesitykset ovat jättäneet serbialaisen peliminuutit olemattomiksi. Siirto olisi paras ratkaisu kaikille osapuolille.

Philippe Coutinho

28-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja palasi Bayern-lainaltaan Barcelonaan kuluvaksi kaudeksi. Barcelonan oli tarkoitus päästä Coutinhosta eroon kesän siirtoikkunassa saadakseen rahaa omiin hankintoihinsa, mutta lopulta Ronald Koeman halusi Coutinhon jäävän seuraan.

Onko Coutinhon aika Barcelonassa ohi? Kuva: Getty

Tiistaisessa Eibar-ottelussa polveaan loukanneen Coutinhon syyskausi on mennyt penkin alle. Kauden ensimmäisissä otteluissa Coutinho näytti vakuuttavalta, mutta sen jälkeen peliesitysten taso putosi dramaattisesti.

Coutinhon polvivammasta odotetaan vielä tarkempia tietoja. Jos vamma on astetta vakavampi, voi Barcelonan suunnitelmat mahdollisesta myynnistä unohtaa. Barcelona haluaa tammikuussa Memphis Depayn ja Éric Garcían kaltaisia pelaajia, mutta seuran on sitä ennen myytävä omia pelaajiaan rahoittaakseen hankinnat. Coutinho olisi siihen oiva vaihtoehto.

Isco

Real Madrid -hylkiön tilanne on puhuttanut jo muutaman vuoden ajan. Isco on selvästi menettänyt Zinédine Zidanen luottamuksen.

Madridilaismedian mukaan Isco olisi kyllästynyt tilanteeseensa ja haluaa jättää Real Madridin jo tammikuussa, mutta Zidane suostuisi luopumaan keskikenttäpelaajastaan vasta kauden jälkeen.

Isco on pelannut syyskaudella reilut 350 minuuttia, eli noin kolme kertaa vähemmän kuin joukkueen avainpelaajat. Mikään ei näytä siltä, että vastuu kasvaisi kevätkaudella ja myös Isco tiedostaa sen.

Englantilaismedioiden mukaan Arsenal olisi kiinnostunut lainaamaan Iscon kevätkaudeksi ilman osto-optiota. Se olisi etenkin Iscolle loistava ratkaisu, sillä nykyisillä peliminuuteilla Espanjan EM-kisakoneeseen mahtuminen on silkka mahdottomuus.

Riqui Puig

Barcelonan keskikenttäpelaajan tilanne on puhuttanut koko syyskauden.

Syyskuussa päävalmentaja Koeman ilmoitti Puigille, että nuorukaisen kannattaisi lähteä lainalle peliajan perässä, koska vastuuta ei olisi luvassa Barcelonassa. Hetkeä myöhemmin Koeman syytti Puigia ”vasikoinnista”, sillä Koemanin ja Puigin välisen keskustelun sisältö löytyi kaikista espanjalaismedioista.

Riqui Puig on jäänyt täysin vaille vastuuta. Kuva: Getty

21-vuotias Puig pelasi syyskaudella vain 78 minuuttia Barcelonan edustusjoukkueessa. La Ligassa peliaikaa tuli ruhtinaalliset neljä minuuttia. On selvää, ettei Koeman luota Puigiin ja todennäköisesti toivoo keskikenttäpelaajan reagoivan rooliinsa poistumalla seurasta.

Puig on tiettävästi herättänyt kiinnostusta ainakin AC Milanissa ja Leedsissä. Puigin sopimus Barcelonan kanssa päättyy tämän kauden jälkeen, joten jatkosopimus ja lainasiirto lienee todennäköisin vaihtoehto. Toki jos Koeman jatkaa pidempäänkin Barcelonassa, joka ei näytä järin todennäköiseltä, saattaa Puigin tulevaisuus olla jossain muualla kuin Camp Noulla.